1 april: Start ‘Tocht om de Noord’ over het Groningse ‘Pronkjewailpad’

Foto: tochtomdenoord.nl

Het Pronkjewailpad is een populair langeafstand wandelpad van ruim 1000 kilometer dat de pronkjuwelen en pareltjes van de provincie Groningen verbindt. Het Pronkjewailpad is opgedeeld in een Noordroute (250 km), een Zuidroute (350 km), een Oostroute (200 km) en een Westroute (200 km). Als deelnemer kun je één of meerdere kiezen en heb je twee jaar de tijd om een route te voltooien. Het Pronkjewailpad is elk jaar van april t/m oktober geopend, van donderdag tot en met zondag. Je wandelt aan de hand van een stempelkaart die je onderweg kunt laten afstempelen.

Naast een stempel biedt een groot aantal stempelposten je tevens een ‘Pronkjewail’ aan: een gastvrij gebaar. Denk daarbij aan een souvenir, een stukje poffert, een expositie bekijken, of een toren beklimmen. Zo leer je het landschap, de cultuur, het erfgoed én de inwoners van Groningen op een onvergetelijke manier kennen. Meer over het Pronkjewailpad.

De 250km lange ‘Tocht om de Noord’ gaat begin april van start. Ga voor meer informatie en inschrijven naar: tochtomdenoord.nl

Meer wandel- en fietsinspiratie over Groningen op ECKTIV

bekijk ook

Fietsvakantie Groninger Hogeland + Schiermonnikoog+

Fietsvakantie Nederland

  • Individuele reis
  • 5 nachten
  • 1 april - 25 september
  • Logies/Ontbijt
  • Eigen vervoer
vanaf €579,-
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?