21 mei: Kennismaking met Geocaching, modern schatzoeken

The contents of the geocache at Buckden Rake

Heb je het al een keer gedaan: geocaching? Het moderne schatzoeken met GPS wint snel aan populariteit en is al lang geen ‘spelletje’ van jongelui meer. Wereldwijd kun je de natuur in en wandelen, puzzelen en speuren combineren. Een leuke en toegankelijke toevoeging van je wandeltocht.

Trouwens, geocaching kan niet alleen wandelend maar ook fietsend of zelfs met de auto. Het enige wat je nodig hebt is een GPS-apparaat of GPS op je smartphone. Dan is het downloaden van een geocache-app genoeg en kun je op basis van de wereldwijde schatkaart op zoek. Vervolgens blijken er in je eigen woonomgeving tal van schatten verborgen te zijn maar ook op je reisbestemming. Geocachen kun je overal spelen en juist dat maakt het verslavend. En het principe is heel simpel: vind de schat, vaak een doosje of bakje, op basis van de coördinaten en evt. een puzzel, noteer je spelersnaam en datum in het notitieboekje, ruil een cadeautje en registreer je vondst op de geocache website waar je jouw gevonden schatten bij kunt houden.

Het IVN organiseert regelmatig geocache wandelingen waar je onder begeleiding gratis kennis kunt maken met deze buitenactiviteit. Op 21 mei kan dat in Elst waarbij je een wandeling maakt over de Willem III plantage en Remmerdense heide. Kijk voor de details van deze geocache wandeling op de site van het IVN.

Cache_near_Špilberk_Castle

Een verstopte geocache kan een bakje zijn, maar ook een kleine koker of een grote kist. Er staat een officieel logo op.

 

 

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?