26, 27 en 28 okt: Primeur film met Adriaan van Dis tijdens Bergense Kunst10daagse

Dit is misschien wel een extra aanleiding om eind deze maand een wandeling te plannen in het natuurgebied rondom Bergen-NH. Tijdens de jaarlijkse Kunst10daagse in het dorp kun je de première meemaken van de film ‘Ergens achter Duin en Zee’. Het idee van de film is ontstaan tijdens een spontane ontmoeting tussen Adriaan van Dis en zijn oude kleuterschoolvriendje Hans van Marwijk. Na 66 jaar keren ze samen terug naar Bergen aan Zee. Al wandelend praten ze over hun kleuterjaren in het dorp aan de kust, dat weer moest worden opgebouwd nadat het door de Duitsers grotendeels was afgebroken voor de Atlantikwall.

Via de gesprekken leef je weer even in de jaren vijftig, waar armoede normaal was, maar ook de enorme drive om Bergen weer op te bouwen. Voor veel Nederlanders was het vreemd om te zien hoe snel men de Duitsers weer als badgasten ontving, maar ja er moest wel brood op de plank. Hans van Marwijk vertelt over die ene ochtend in 1955, dat hij de gordijnen opendeed en vanuit zijn jongenskamer recht tegenover de hoofstrandafgang een groot schip op het strand zag liggen. Samen brengen Adriaan en Hans ook een bezoek aan hun oude kleuterjuf. De film is naar een idee van Hans van Marwijk, die samen met Ruben Kunst van FinalKunstProductions de film produceerde.

Wil je de film zien dan zijn er tijdens de Kunst10daagse drie middagvoorstellingen op 26, 27 en 28 oktober in Cinebergen, gelegen in het Hof in Bergen. Prachtige locatie in het bos, dus neem je wandelschoenen mee. Misschien kun je dan na afloop ook even naar Bergen aan Zee om net als Hans en Adriaan over het strand en het Engelse Veld te wandelen.

Ga voor het bestellen van kaarten naar: www.cinebergen.nl

Hans-en-Adriaan-over-het-Engelse-Veld,-waar-ze-vroege-speelden

De twee kleuterschool vriendjes halen herinneringen op lopend over het Engelse Veld

Adriaan-met-zijn-oude-kleuterjuf

Adriaan op bezoek bij zijn oude kleuterjuf.

Ga voor het bestellen van kaarten naar: www.cinebergen.nl

> Foto’s: Gerard Koopen

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?