Skiën, douchen en naar het strand

www.tripadvisor.nl

Een winter- en strandvakantie in één, kan dat? Jazeker!
Hier drie Spaanse bestemmingen, waar sneeuw en strand op een korte afstand van elkaar liggen. Zo ben je ‘s morgens actief in de bergen en ‘s middags relax je aan het strand. Vooral in het vroege voorjaar zijn er een aantal plekken in Spanje waar je deze verrassende combinatie kunt vinden. Een ‘dikke-trui-en-korte-broek’ vakantie met voor elk wat wils.

Granada, Sierra Nevada
Aan de voet van de Sierra Nevada is de winterse invloed in het historische Granada in het voorjaar nog goed te merken. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht kunnen groot zijn. In de Sierra Nevada kun je tot in maart prima skiën (in april alleen boven de 2000 m). Het skicentrum is het bergdorp Prado Llano op ca. 35 km van Granada. Naar de Andalusische kust bij Motril is het vanuit Granada ca. 1 uur rijden. De gemiddelde dagtemperatuur in maart is in Granada 15 graden, aan de kust is dat 18 tot 20 graden, de nachten zijn nog koud. Met Granada heb je naast sneeuw en strand ook nog een flinke dosis cultuur bij de hand, zoals het wereldberoemde Alhambra. Informatie over skiën in de Sierra Nevada vind je hier. Informatie over Granada o.a. op www.lovegranada.com.

Ripoll, Pyreneeën
In de oostelijke Pyreneeën is La Molina, niet ver van Andorra een van de beste skigebieden. Hier kun je tot in april van de hoger gelegen pistes afdalen. 40 km zuidelijker ligt het Romeinse dorp Ripoll dat een prettige uitvalsbasis is voor La Molina maar ook voor bekende wandelgebieden als het vulkanische natuurpark Garrotxa (25 km van Ripoll). Vanuit Ripoll is het 2 uur rijden naar de Costa Brava, en Barcelona is per trein in nog geen 2 uur te bereiken. In maart is de gemiddelde temperatuur in Ripoll 15 graden en aan de Costa Brava 19 graden, in april wordt het snel warmer. Girona is de ideale vliegbestemming voor dit gebied. Hier de links met informatie over Ripoll, het skigebied van la Molina en het natuurpark Garrotxa (engels).

Tenerife, El Teide
Rond de 3718 m hoge Teide blijft de sneeuw tot in mei liggen. Ski-mogelijkheden zijn er niet maar wandelmogelijkheden in overvloed. Het maanlandschap van Las Cañadas krijgt een totaal andere uitstraling en de Teide wordt letterlijk winterkoning in het landschap. Als er niet teveel sneeuw ligt en het weer is goed gaat de kabelbaan gewoon omhoog. Dan is het uitzicht fenomenaal. Zie voor een mooie wandeling ons artikel over de Los Roques wandeling. En ja, daarna gewoon weer afdalen naar de kust, stranden in overvloed. In april is het bij sneeuw bovenop de Teide echt koud met regelmatig flinke wind, in de op ca. 2200m gelegen Las Cañadas-vlakte is het dan tussen de 5 en 10 graden terwijl het aan de zuidelijke kust al flink boven de 20 graden komt. Reistijd sneeuw-strand ca. 1.15 u.

Granada-met-de-Sierra-Nevad

Granada met de Sierra Nevada daarachter (foto Spainforpleasure)

phpThumb_generated_thumbnailjpg

Dorp Besalú in Nationaal Park Garrotxa nabij Ripoll (foto turismegarrotxa)

siera-nevada

‘s morgens in de skilift in de Siera Nevada ( foto www.competaholidays.com )

de-Teide

El Teide in het voorjaar (foto Peter Nijenhuis)

teide

Winterpret bij el Teide (foto Jack Montgomery, flickr)

>> Titelfoto: www.tripadvisor.nl

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?