6 Inspirerende camperroutes in Baden-Württemberg

Je camper parkeren in een wijngaard en daarmee ‘s avonds een goed glas wijn voor het grijpen. Overdag fietsen en lopen over de heuvels en door rivierdalen tussen authentieke Duitse dorpjes. Baden-Württemberg is een ideale regio om een actieve vakantie vanuit de camper te vieren.

De Rijn, de Neckar en meer romantisch: de Jagst en de Tauber zijn bekende riviernamen in Baden-Württemberg. De regio heeft inmiddels meer dan 100 standplaatsen voor campers, in natuurgebieden, langs de rivieren, bij wijnboeren en soms direct naast een historisch vakwerkstadje. Veel standplaatsen voorzien in faciliteiten voor een mooie wandeling, langere fietstochten of het bezoeken van burchten en kastelen. Ook vissers, golfers en kajakkers kunnen zich uitleven.

15485109731_67a56b5692_o (900x600)

6 Inspirerende camperroutes
In Baden-Württemberg zijn 6 camperroutes uitgezet met verschillende thema’s. Zo kan het accent liggen op families, burchten, kastelen en klooster of bv. steden. Je kunt een kaart van de camperroutes, met boekje en kortingsbonnen bestellen via het toeristenbureau (info@Radsüden.de).

Informatie
Een goede indruk van de mogelijkheden krijg je op de website Fietsen-zuiden.nl. Onder ‘Wohnmobiltouren’ vind je algemene informatie over de 6 routes met voorstellen voor fiets- of wandeltochten in de regio. Klik je door dan zie je onder ‘interactieve route…’ een kaartje van het gebied.

9594825489_7c3711ee2a_o (600x900)

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?