Actueel: waar kun je nog mee op bronstexcursie?

We merken dat de bronstexcursies naar de edelherten erg populair zijn. In bekende gebieden als de Veluwe en de Oostvaardersplassen moet je snel zijn om nog mee te kunnen of zit het vol. Reden voor ons om op onderzoek uit te gaan waar je nog wel mee kunt naar een bronstexcursie. We kwamen uit bij een aantal kleinere gebieden waar je het gedrag van de edelherten ook prima kunt aanschouwen.

De gegevens op onderstaande lijst zijn overgenomen van de organisaties die de bronstexcursies organiseren. Het betreft de beschikbaarheid zoals aangegeven op hun eigen site op zondag 11 sept. om 10.00u.  Wacht ook hier niet te lang als je het burlen zelf wilt horen en zien. Mocht je zelf nog een tip hebben dan is die van harte welkom.

* Edelherten in Natuurpark Lelystad
Het Flevo Landschap organiseert op zaterdag 1 oktober een bronstexcursie in Natuurpark Lelystad. Je kunt het evt combineren met een bezoek aan de Oostvaardersplassen overdag. Er zijn nog 14 plaatsen vrij.
Klik voor meer informatie.

* Hertenbronstexcursie noordelijke Veluwe
Gelders Landschap & Kasteelen organiseert bronstexcursies tussen 16 september en 8 oktober in het Dellen en Ambtsbos nabij Epe en Heerde (noordelijke Veluwe). De data staan aangegeven waarvoor je kunt reserveren. Klik voor meer informatie.

* Edelherten in het Weerterbos
Stichting het Limburgs Landschap organiseert tot 9 oktober edelhertenexcursies in het Weerterbos. Er is geen overzicht van beschikbaarheid maar daar er bijna dagelijks excursies zijn is het de moeite waard contact met hen op te nemen. Klik voor informatie en contactgegevens.

>> Titelfoto door Martha de Jong-Lantink, flickr

biche-1147981_1280

Foto door Biche, pixabay

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?