Bergwandelen vanaf een meer in Slovenië

Een kabelbaan brengt je van het prachtige Lake Bohinj omhoog naar een plateau in de Alpen van Slovenië. Daar begint je wandeling door het Triglav N.P. met keuze uit een rondgaande route of de beklimming van een bergtop. Welke keuze je ook maakt, het wordt een machtige wandeldag.

Slovenië zet zich zelf op de kaart als wandelland. Met een prima infrastructuur (bewegwijzering en overnachtingsmogelijkheden), lekker eten en een aantrekkelijke prijs. Overigens is dat wandelen iets dat de Slovenen zelf al heel lang doen en soms zelfs een familietraditie. Dat is o.a. te zien aan de vele berghutten in de Julische Alpen zoals het meest oostelijke deel van de bergketen heet. Kenmerkend zijn daarbij de ‘kale’ toppen die iets weg hebben van de Dolomieten. We worden van harte uitgenodigd om te ontdekken waarom dit zo’n mooi wandelland is.

Onderweg rond Mount Vogel (foto Slottrips.si)

Wandeling vanaf Lake Bohinj
Een aantrekkelijke en gelijk uitdagende wandeling is de beklimming van de Mount Vogel. In de winter zijn hier skiërs te vinden en zomers is het een paradijs voor wandelaars die eenmaal boven kunnen genieten van het uitzicht op het Triglav-massief (de hoogste berg van Slovenië). Beneden glinstert Lake Bohinj. Wil je de kop niet beklimmen dan zijn er vanaf het kabelbaanstation genoeg andere mogelijkheden voor een wandeldag in de bergen. Een andere optie is een rondje rond Lake Bohinj zelf. Of combineer beide want rond het meer zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden.

1330265689_1937_img_7763

Lake Bohinj (foto Slottrips.si)

1346963093_9518_img_4864

De top van Mount Vogel en de bewegwijzering onderweg. (foto Slottrips.si)

Bekijk ook onze huttentocht Slovenië door Nationaal Park Triglav

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?