Boppard, zo hoort de finale van een wandeltocht te zijn…

Na de groene en intieme beekdalen van de Hunsrück volgt een laatste klim. Plotseling opent het brede Rijndal zich voor je en stap je een andere wereld in. Het laatste deel van de meerdaagse Saar-Hunsrück Steig brengt je boven het oude Romeinse stadje Boppard. Het is zoals de finale van een wandeldag hoort te zijn. Een fantastisch uitzicht waarbij je weet dat beneden in de oude straatjes langs de Rijn de terrassen op je wachten. Tijd om rustig af te dalen…

wikimedia

Na de groene dalen van de Hunsrück sta je ineens voor de Rijn (foto Wikimedia)

Boppard is meer dan 2000 jaar oud en dat is terug te zien in de smalle straatjes in het centrum. De Romeinen hadden al snel door dat de heuvels hier, net als in het verderop gelegen Moezeldal, geschikt waren voor de wijnbouw. Daar kun je dan ook niet omheen als je de wijngaarden als een groen mozaïk in het Rijndal ziet liggen. De afdaling naar Boppard gaat dwars door de wijnranken maar wie genoeg gelopen heeft en rustig om zich heen wil kijken kan ook de kabelbaan nemen.

Informatie en wandelarrangementen
De etappe van Oppenhausen naar Boppard is de 24e etappe in een reeks van 27 van de hele Saar-Hunsrück steig (410km). De Saar-Hunsrück steig begint in Trier en mag zich de ‘meest natuur-rijke’ Top Trail van Duitsland noemen. Ecktiv biedt de mogelijkheid om delen van deze prachtige meerdaagse route te lopen. Als het wandelen langs de Rijn je aanspreekt is de Rheinstieg wellicht een optie voor je. Ook dan kom je langs Boppard. Bekijk de mogelijkheden bij onze Wandelarrangementen.

>> Titelfoto Rijn bij Boppard van Wikimedia

Isriya Paireepairit (1024x768)

Lopend naar beneden of lekker met de kabelbaan? (foto Isriya Paireepairit)

Mohamed Yahya (1024x606)

Een laatste klim omhoog en dan de begroeting van de Rijn. (foto Mohamed Yahya)

Boppard_Markt,_Brunnen,_Rathaus_und_St._Severus wikimedia (1024x814)

Markt en Rathaus in Boppard (foto Wikimedia)

Bekijk de mogelijkheden op de Saar Hunsrück steig en Rheinsteig bij onze Wandelarrangementen.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?