Camino dos Faros: Wandelroute langs vuurtorens Spaanse noordwestkust

Foto's: caminodosfaros.com

De Camino dos Faros (de Vuurtorenroute) is een 200 km lange wandelroute langs de kust in het Spaanse Galicië. De route verbindt Malpica met Finisterre in het uiterste Noordwesten van Spanje. Hij voert je langs alle vuurtorens en de belangrijkste bezienswaardigheden van de Costa da Morte, waarbij de Atlantische Oceaan uiteraard de hoofdrol speelt. Een wandelroute die anders is dan de andere neemt je mee naar een wereld van sensaties. Weidsere uitzichten, woestere brandingen en snellere luchten.

De Camino dos Faros loopt door veel verschillende landschappen maar altijd met de geur en het geluid van de zee aan de westkant. Vuurtorens, stranden, duinen, rivieren, kliffen, bossen, riviermondingen wisselen elkaar af. Uitkijkpunten en vissersdorpjes zijn er altijd precies op tijd voor een welverdiende pauze.

De Camino dos Faros wordt beheerd door Trasnos, een non-profitorganisatie met gemotiveerde vrijwilligers. Met als doel om het gemeenschappelijk erfgoed van de Costa da Morte, een van de mooiste kusten van Europa, onder de aandacht te brengen.

Ga voor meer informatie en reisaanbod over de Camino dos Faros naar: caminodosfaros.com/en

Meer wandel- en fietsinspiratie over Spanje op ECKTIV

bekijk ook

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?