Comfortabel over het Olavspad, de noordelijkste Pelgrimsroute van Europa

Foto's: Nordipilgrim.com

Het Olavspad, één van de vier magische Middeleeuwse Pelgimsroutes van Europa, was de afgelopen 500 jaar in de vergetelheid geraakt. De route ontstond zo’n 850 jaar geleden toen de Noorse Viking Olav Haraldsson door de Paus heilig werd verklaard. Meer dan drie eeuwen lang werd het pad jaarlijks door duizenden pelgrims gelopen met als einddoel het graf van Olav in de kathedraal van Nidaros in Trondheim. Na 500 jaar is het pad  gerestaureerd en zonder zijn authenticiteit te verliezen aangepast aan de wandelaar anno nu. En geloof het of niet, ook als je niet religieus bent is het Olavspad een magische ervaring.

Het 564-kilometer lange Olavspad loopt van het Zweedse Sundsvall naar het Noorse Trondheim

Het 564-kilometer lange Olavspad is opgeknipt in ruim 30 etappes en loopt van Sundsvall aan de Zweedse kust naar Trondheim aan de kust van Noorwegen. Je steekt de ongerepte natuur van de twee Scandinavische landen dwars door. De route voert  grotendeels over onverharde paden en landelijke wegen. Er zijn etappes die door bossen en veenmoerassen gaan, maar ook die over verschillende bergpassen lopen. Of door dun bevolkte valleien met fraaie historische boerderijen om uiteindelijk aan te komen bij de Noorse fjorden. Vanzelfsprekend passeer je onderweg de nodige Neolithische monumenten zoals steenmannen, grafheuvels en runenstenen.

COMFORTABEL OP PELGRIMSTOCHT | Wil je het Olavspad zelf een keer ervaren, dan bieden we drie verschillende reizen aan. Een 8- en een 9-daagse in Zweden en een 10-daagse in Noorwegen. Je loopt over de pelgrimroutes met bagagevervoer en overnachtingen in B&B’s, hotel en eenvoudige stuga’s, o.b.v. halfpension plus lunchpakket – volpension. Bekijk ze hier.

bekijk ook

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?