Een dag de fiets, een dag de trein: de Zwitserse ‘way of biking’

Foto: Pxhere

Als je overweegt om deze zomer te gaan fietsen in een Alpenland dan is de Zwitserse ‘way of biking’ een verrassende optie, waarbij je je fietsroute afwisselt met de trein. Zo kun je op meer dan 300 stations je fiets als bagage meenemen, om op je volgende bestemming gewoon weer op te stappen. Je kunt ook gebruik maken van ‘Rent-a-bike’, waarbij je op 80 stations je huurfiets zowel kunt ophalen als terugbrengen.

Zwitserland staat wereldwijd nummer 1 als het om de spoorwegen gaat. Dat merk je niet alleen aan het uitgebreide netwerk, maar ook aan de faciliteiten die echt ingesteld zijn op de reiziger. Zo hoef je nooit te zoeken waar je je bagage laat als de trein instapt en kun je op langere trajecten in de restauratiewagons een hapje of drankje bestellen. Door de toenemende trend om CO2 vrijer te reizen is de belangstelling voor de combinatie ‘fiets/trein’ toegenomen. Op deze manier kun je kiezen om de lichtere stukken te fietsen en de zwaardere stukken de trein te pakken. Niet gek toch?

Er is een speciale site waar je heel gemakkelijk al je activiteiten kunt plannen in combinatie met treinvervoer door de verschillende Zwitserse Cantons: schweizmobil.ch.  Meer informatie over het Zwitserse openbaar vervoer vind je op: myswitzerland.com/nl

ZWITSERLAND,-FIETSEN-OP-PERRON,-Andrea-Badrutt

Je kunt je fiets gewoon meenemen als bagage op ruim 300 stations, foto: Andrea Badrutt

ZWITSERLAND,-FIETSVERVOER-BUS,-Nanzer-Philipp

Je kunt je fiets ook afgeven, en een paar dagen later ophalen op een station, foto: Nanzer Philipp

ZWITSERLAND,-TREINCOUPE,-Daniel-Ammann

Ook in de trein genieten van het meest robuuste Alpenlandschap van Europa, foto: Daniel Ammann

Meer wandel- en fietsinspiratie over Zwitserland op ECKTIV

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?