De ‘Cotswold Way’, een wandelroute door het groene hart van Engeland

Broaway tower, foto: Pxhere

De 160 km lange Cotswold Way voert je door het landelijk groene hart van Engeland. Het is een idyllische en rustige wandelroute door de glooiende groene weilanden, waar de bekende Cotswold schapen met hun zwarte koppen grazen en waar je door pittoreske dorpen trekt met middeleeuwse kerken en rietgedekte cottages. In de oude herbergen word je gastvrij ontvangen voor een traditioneel gerecht of pint bier. In de grotere plaatsen zoals Bath of Broadway neem je meer tijd om historische plekken te bezoeken, die soms terug gaan tot de Romeinse tijd. Het overwegend agrarische landschap wordt afgewisseld door bossen. Alles bij elkaar zul je begrijpen dat 19e-eeuwse schrijvers en kunstenaars hier de nodige inspiratie hebben opgedaan.

De Cotswold Way op de kaart

De Cotswold Way is een erkende Engelse National Trail die je in korte tijd kennis laat maken met de regio die ooit vanwege zijn Cotswold schapen de economische motor was van het land. Zoals vaak in agrarische regio’s voel je de liefde voor de natuur en het erfgoed. De dorpen en steden zijn bijna geheel gebouwd met de honingkleurige natuursteen uit de heuvels van Cotswold. De route leent zich uitstekend om in gedeelten te lopen met dagetappes variërend van 12-19km. Op de site van Great English Trails vind je alle etappes beschreven. En op elke etappe is er wel een hoogtepunt te ontdekken, zoals in Bath het oude Romeinse badhuis of in het pittoreske Broadway de eigenzinnige vrijstaande Broadway Tower. Deze ligt precies op het hoogste punt van de Cotswold-heuvelrug boven de stad van waaraf je op heldere dagen uitzicht hebt over 13 Engelse graafschappen. De route biedt je een typisch Engelse ervaring met bloeiende weiden, prachtige beukenbossen en charmante plaatsen met geregeld een prachtig uitzicht vanaf de steile hellingen van Cotswold.

De dichtstbijzijnde luchthavens bij de Cotswold Way zijn in Birmingham en Bristol. Alle luchthavens inclusief Londen bieden uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer naar bestemmingen aan de Cotswolds Way.

Op de speciale site van de National Trails vind je uitgebreide informatie over de Cotswold Way. Niet alleen over de route, maar ook arrangementen en overnachtingsadressen. Kijk op nationaltrail.co.uk/en

Wandelen door het groene hart van Engeland, met rust en ruimte en idyllische dorpen en steden

Uitzicht vanaf de Broadway Tower, van waaraf je bij helder weer wel 13 graafschappen kunt zien, foto: Karen Roe, Flickr

Het Romeinse badhuis in Bath, foto: Diliff, Wikimedia

Cleeve Hill in Cotswold, foto: Robyn Cox, Flickr

Het stadje Broadway met de natuurstenen huizen uit de heuvels van Cotswold, foto: Kathryn, Flickr

Een bijzondere plek in Cotswolds: Haresfield Beacon, foto: Paul Stephenson, Flickr

Ga voor uitgebreide informatie over de Cotswolds Way naar: nationaltrail.co.uk/en

OVER GREAT ENGLISH TRAILS | Op de website van Great English Trails vind je de zeven mooiste lange afstandswandelroutes: Pennine Way, de South West Coast Path, North Down’s Way, Hadrian’s Wall Path, Norfolk Coast Path, Cleveland Way en Cotswold Way. De site bevat uitgebreide informatie per trail waaronder routebeschrijving, welke type accommodatie beschikbaar is, hoe je per vliegtuig, auto, trein of bus het startpunt kunt bereiken, bezienswaardigheden en route en een video-impressie van de route. Tevens kun je via invulbuttons als duur, afstand, moeilijkheidsgraad, landschapstype en thema een op je eigen voorkeuren afgestemde route opvragen. Als je wilt kun je online direct een arrangement boeken. Alle info vind je op: nationaltrail.co.uk/en

ARRANGEMENTEN | Per trail zijn er verschillende arrangementen samengesteld van 1-4 dagen, 5-10 dagen of langer dan 11 dagen in accommodaties als B&B’s, boutique hotels, cottages, jeugdherbergen of overnachtingen in pubs. Zowel individueel als voor groepen.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?