De ‘Gotthard Tunnel Trail’: wandelen ‘boven’ de langste tunnel ter wereld

Foto: Gotthard Tunnel Trail

De Gotthardtunnel is sinds begin juni 2016 de langste ter wereld met een totale lengte van 57km. Daarbij is ook een nieuwe wandelroute ontwikkeld waarbij je boven de tunnel komt te lopen. De indrukwekkende bergwereld bovengronds kun je namelijk ontdekken via de 100km lange Gotthard Tunnel Trail. Daarbij bereik je een hoogste punt van 2448mtr en kom je zowel aan de noordzijde als aan de zuidzijde van de Alpen te lopen.

Helemaal in de bergwereld
De Gotthard Tunnel trail is verdeeld in vijf etappes en loopt van het Zwitserse Erstfeld naar het Italiaanse Bodio bij Biasca. Onderweg loop je van het ene uitzichtpunt naar het andere en zie je de verschillen tussen de noord- en zuidkant van de Alpen. Je loopt o.a. over hangbruggen en kan wegdromen bij idyllische gletsjermeren om verderop een kletterende waterval te passeren. Het is wat je hoopt te vinden in deze bergwereld waarbij je snel gaat begrijpen waarom hier een tunnel is aangelegd…

Informatie
Je kunt natuurlijk ook zelf je wandeletappes indelen. Dat kan aan de hand van arrangementen of neem zelf contact op met de vele hoteliers onderweg. Op een deel van de route kun je ook de trein of bus nemen als je een etappe in wilt korten. Soms kan dat zelfs met een kabelbaan. Kijk voor alle details op de site van de Gotthard Tunnel Trail.

De Gotthard Tunnel Trail op de kaart, begint aan de noordkant en eindigt aan de zuidkant van de Gotthard

Enige spannende passages, die de route onvergetelijk maken

Meer wandel- en fietsinspiratie over Zwitserland op ECKTIV

 

 

bekijk ook

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?