De mooiste kustwandelroute van Noord-Engeland

Banburgh Castle, foto: Stuart Wilding, geograph

Northumberland is het land van de ruïnes en kastelen, van de eeuwige groene heuvels waarop de beroemde stenen muren kilometers lange lijnen trekken door het landschap. Maar ook van een prachtige kust. Daar vind je een van de populairste wandelroutes: het Northumberland Coastal Path tussen Newcastle en de Schotse grens.

Northumberland Coastal Path (98km)
De kust tussen Newcastle en de Schotse grens bestaat uit kleine vissersdorpen tussen lage rotsbaaien met goudgele stranden. De regio is beroemd als vogel hotspot met o.a. papegaaiduikers op de eilanden langs de kust. Om de geschiedenis kun je niet heen. Dit deel van Northumberland is veelvuldig bevochten tussen de Engelsen en Schotten met spectaculaire kastelen en de bekende ‘curtain walls’ tot gevolg . Het Northumberland Coastal Path volgt de kust vanaf het tegen de Schotse grens liggende Berwick-upon-Tweed tot aan Warkworth ten noordwesten van Newcastle. Je passeert daarbij in ieder geval vijf kastelen en ruïnes. Iets van het pad af ligt Alnwick Castle dat bekent is van de Harry Potter films. Wie wil kan er een cursus bezemvliegen volgen…

Onderstaande foto’s laten je zien hoe schitterend de kust van Northumberland is. Zo kun je alvast sfeer proeven over dit relatief onbekende stukje Engeland dat maar een bootticket van ons verwijderd is. Klik voor informatie over het Northumberland Coastal Path met 6 etappebeschrijvingen (Engels).

Meer wandel- en fietsinspiratie over Engeland op ECKTIV

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?