Wel eens gewandeld in de uitlopers van de Himalaya?

Bijdrage van Jetty van der Graaf (Ecktiv community)

Het bergachtige Kirgizië is voor velen van ons nog een onbekend land. De helft van het land ligt boven de 3000 meter waaronder het Tienshan gebergte, de meest westelijke uitloper van de Himalaya. De bergen in Kirgizië zijn zomers een waar wandelparadijs. Bijvoorbeeld in het Nationaal Park Ala Archa waar je verschillende wandelingen kunt maken tussen besneeuwde bergtoppen en langs de gelijknamige rivier.

In de bergen is het ’s zomers prima vertoeven. Wil je er wandelen dan kun je het beste ’s ochtends gaan. Dan heb je meestal prachtig zonnig weer en een blauwe lucht. Aan het eind van de ochtend komen vaak de wolken opzetten en vrijwel dagelijks vallen er ’s middags flinke regenbuien. Dat verklaart ook de prachtige natuur in de bergen met groene dalen. Je vindt er een grote verscheidenheid aan flora en fauna.

Ala-Archa NP - kopie (2) (900x557)

Nationaal Park Ala Archa
In Nationaal Park Ala Archa, zo’n 40 km ten zuiden van de hoofdstad Bishkek, zijn verschillende wandelingen uitgezet. Je kunt gaan voor een flinke klim naar een van de watervallen of je neemt de relatief vlakke wandeling langs de Ala-Archa rivier. Ondanks dat je het eerste deel over een asfaltweg loopt is het een mooie wandeling. Onderweg kun je een lekker plekje in de schaduw uitzoeken en van de omgeving genieten. Loop aan het eind van het pad nog even door. Rond de rivierbedding tref je een echte wildernis, vol met ontelbaar veel bloemen.

Ala-Archa NP - kopie (900x565)

Informatie over het park
Het park is het gehele jaar door geopend, maar is het populairst in de zomermaanden (je betaald entree). Het gebied is ook populair bij de lokale bevolking die de stad verlaat om te picknicken met de hele familie.
Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 200km² en bevat zo’n 50 bergtoppen (de hoogste is Semenova Tian-Shanki met 4895 meter) en meer dan 20 gletsjers. De rivier stroomt door een prachtige beboste vallei, en je kunt hier ook allerlei wildlife spotten.

Een reis naar Kirgizië kun je o.a boeken via Shoestring.

Dit artikel (en de foto’s) is een bijdrage van Jetty van der Graaf (Ecktiv community)

Ala-Archa NP (900x558)

Een reis naar Kirgizië kun je o.a boeken via Shoestring.

 

 

1 Reactie

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?