De Ahornweg, hoeveel uitzichtpunten wil je hebben?

Foto: Klaus Hermanns

Op de Ahornweg in het Osnabrücker Land kom je maar liefst vijf uitkijktorens tegen. Dan moet er wel echt wat te zien zijn. En dat is nog niet alles, want er zijn nog veel meer uitzichtpunten tijdens de route over de kammen van het Wiehengebirge en het Teutoburger Wald.

ahornweg_4_verlauf-osl_ahornweg

Hier de Ahornweg op de kaart. Zoals je ziet net ten zuiden van Osnabrück.

wiehengebirge-falkoberdorf-at-german-wikipedia

Het Wiehengebergte met de verschillende toppen. ( Foto Wikimedia )

UNESCO Geopark. Wie op de kaart kijkt, ziet misschien niet meteen dat het Osnabrücker Land een regio voor natuurliefhebbers is. Toch maakt deze streek deel uit van het wereldwijde UNESCO Geoparken-netwerk dat bijzondere landschappelijke en geologische gebieden een beschermde status geeft. De erosie van de miljoenen jaren geleden omhoog gedrukte zeebodem is daar de voornaamste reden van. Een veelzijdig en avontuurlijk wandelgebied is het resultaat.

Langs de Ahornweg vind je genoeg idyllische plekjes om even uit te rusten, foto: Klaus Herzmann

Wandelpareltje. De 104 km lange Ahornweg is het wandelpareltje van het Osnabrücker Land. Het brengt je langs de vele uitzichtpunten vanaf rotspartijen of torens die hoog boven de bossen uitkomen. TERRA.vita is de naam van het natuur- en geopark waar je in wandelt met onder meer beroemde plekken zoals de Hermannsturm op de 331 meter hoge Dörenberg en het boomkroonpad in Bad Iburg. Verder wandel je ook nog door verschillende kleine stadjes, die met hun rijke historie en smalle, pittoreske straatjes zeker een bezoek waard zijn. De Ahornweg bestaat uit een grote en een kleine lus, die in Bad Iburg bij elkaar komen. Daarom is de Ahornweg uitstekend geschikt om bijvoorbeeld twee weekenden te wandelen.

Karakteristieke stadjes, zoals Bad Laer, maken de wandelroute extra interessant.

Herfst en Lente. De herfst en de lente zijn de mooiste periodes voor een wandeling in het Osnabrücker Land. De kleurrijke boomtoppen zijn een genot in de herfst terwijl je in de lente juist laag bij de grond moet kijken als deze bedekt is met een enorme kleurenpracht aan bloemen zoals de bosanemonen. In de omgeving staan dan ook duizenden kersenbomen in bloei. Het is dus de moeite waard om je bezoek aan het Osnabrücker Land goed te timen.

Zowel herfst als lente geven het landschap een romantisch karakter

Indrukwekkend Boomkroonpad. Deze nieuwste bezienswaardigheid langs de Ahornweg is in 2018 ontstaan en vind je in de plaats Bad Iburg. Over het 600 meter lange Boomkroonpad loop je op een hoogte tot wel 26 meter van het ene uitkijkplatform naar het andere tussen de toppen van de bomen. Vanaf de uitzichtplatforms heb je de mooiste vergezichten over het omringende landschap, Kasteel Iburg en het Teutoburger Woud. Meer over het Boomkroonpad

Het Boomkroonpad in Bad Iburg heeft een lengte van 600 meter en een hoogte tot 26 meter

De Ahornweg staat altijd goed gemarkeerd met bordjes en het kenmerkende esdoornblad

Kijk voor meer informatie over de Ahornweg op de site van Geheim over de grens.

GODG-Logo-small

 

untitled-1

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 Reactie

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?