Wandelen door de ‘Grand Canyon’ van de Hunsrück

Het Baybachtal wordt door de locale bevolking trots de Grand Canyon van de Hunsrück genoemd. Op sommige stukken stroomt de Baybach inderdaad pal onder de steile rostwanden door waar ze verderop weer breed uitwaaiert en een natuurlijk strand midden in het bos vormt. Juist die afwisseling, inclusief het nodige klim en klauterwerk maakt de wandeling door het Baybachtal een van de mooiste van de Hunsrück.

6 (1)

Avontuurlijk
De paden zijn soms amper voetbreed als er al van een pad valt te spreken. Omgevallen bomen en met staaldraad gezekerde stukken maken sommige passages extra avontuurlijk. Als je van verre aan komt lopen vraag je je af hoe de route verder gaat. Dat klinkt gevaarlijker dan het is. De wandelpaden in de Hunsrück zijn goed onderhouden al blijft het opletten, zeker bij nat weer.

3

Op en neer
Gelukkig kun je het grootste deel van de route comfortabel lopen. Daarbij gaat het eigenlijk continue heen en weer tussen de beekbodem en de hooggelegen rotsformaties. Met een beetje fantasie waan je jezelf in een jungle-avontuur. Heerlijke rustplaatsen, bv. bij de ruïne van een oude watermolen, laten je weer bijkomen. Uiteindelijk klim je ook het dal uit om van de uitzichten over de heuvels te genieten.

Onderdeel van de Ecktiv Groepsreis naar de Hunsrück
De wandeling door het Baybachtal is opgenomen in de wandel-groepsreis naar de Hunsrück die Ecktiv aanbiedt Naast deze ‘Grand Canyon’ bezoeken we meer hoogtepunten van de Hunsrück waaronder de hangbrug Geierlay, de grootste van Duitsland.

Klik hier voor de wandel-groepsreis naar de Hunsrück

1

Klik hier voor de wandel-groepsreis naar de Hunsrück

Wil je liever op een individuele reis naar de Hunsrück, klik dan hier.

> Foto’s: Miez Peek, tijdens bezoek aan het Baybachtal in de Hunsrück

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?