Waarom Nancy een ideale lente-stedentrip is

De stad met het mooiste plein van Frankrijk is tevens rijk aan een groot aantal parken en tuinen die in het voorjaar op hun mooist zijn. Samen vormen ze een groene cirkel rond het stadshart. Het maar liefst 23 hectare grote Parc de la Pépinière is de echte groene long van Nancy, hier verzamelen de inwoners zich voor een wandeling, een picknick of het maken van muziek.

Je kunt eenvoudig je eigen route langs de parken en tuinen kiezen. In de straten tussen het groen voert de Art Nouveau de boventoon, het is waar Nancy beroemd om is geworden. Wil je nog meer groen, bezoek dan de botanische tuinen die op loopafstand van het centrum liggen.

Alexey Matveichev (900x211)

Parc de la Pépinière (foto Alexey Matveichev)

Natuurlijk sla je de Place Stanislas niet over. Dit plein staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en straalt een overweldigende grandeur uit. Wandelen door Nancy biedt volop afwisseling waarbij je de wandeling door de parken en tuinen kunt afwisselen met een stukje geschiedenis. Om je een beeld te geven: Nancy heeft 11 parken, 13 tuinen en 23 pleinen.

fiber

Het prachtige Place Stanislas (foto’s Fidber en Arnaud Malon)

Overzichtelijke website
Nancy heeft een overzichtelijke eigen website (Duits/Engels). Onder andere met specifieke informatie over de parken en tuinen. Je kunt er verder een virtual tour maken. Op Mooistestedentrips.nl vind je een enthousiast verslag over een bezoek aan Nancy. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis en de Art Nouveau van de stad dan heb je wellicht iets aan deze stadswandeling. De Botanische tuinen zijn een bezoek waard. Klik hier voor meer informatie (Frans)

all free photos (900x565)

Parc de la Pépinière (foto All free photos)

6923526347_c84527c37f_b (900x598)

Parc Stanislas (foto Nancy Tourisme)

 >> Titelfoto Modestine2011

 Nancy heeft een overzichtelijke eigen website (Duits/Engels). Onder andere met specifieke informatie over de parken en tuin.

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?