Klassieke fietsroute door het culturele hart van Europa

De fietsroute op de kaart

Praag en Wenen zijn eeuwig met elkaar verbonden sinds de tijd dat ze het culturele hart van Europa vormden. Een netwerk van fietspaden, wandelpaden en autoroutes verbindt de twee klassieke steden, ondergebracht onder de naam Prague-Vienna Greenways. En welk vervoersmiddel je ook gebruikt, elke route brengt je een rijke combinatie van natuur en cultuur. Bijvoorbeeld tijdens de ruim 450km lange fietstocht.

Na je bezoek aan Praag fiets je tussen de heuvels van de Midden-Bohemen richting de historische stad Tabor. Via het merengebied van Zuid-Bohemen kom je in Zuid-Moravië, tegen de Oostenrijkse grens, en fiets je het laatste stuk door naar Wenen. Eeuwenoude steden en romantische dorpen kruizen je pad. Stop bij de vele kastelen waar Tsjechië beroemd om is en geniet van de lekkernijen zoals de Moravische wijnen onderweg.

Isaak Schloss Lednice

Kasteel Lednice in Zuid-Moravië (foto Isaak)

De route in 4 gidsen
Prague-Vienna Greenways heeft 4 digitale gidsen uitgebracht waar de klassieke fietsroute tussen beide steden staat aangegeven. De gidsen hebben een gedetailleerde kaart en geven tips voor bezienswaardigheden onderweg. Overnachtingsmogelijkheden staan er niet in aangegeven.

Kijk op PrahaViden.cz voor een korte introductie en de routemap. Onder ‘Printed Guides’ vind je de route beschreven in 4 gidsen. Deze kun je downloaden (inschrijven gevraagd) of naar je laten mailen. De beschrijving is o.a. in het Engels en Duits.

schloss schonbrunn nel koelewijn

Schloss Schönbrunn, Wenen (foto Nel Koelewijn)

Tabor_CZ_aerial_old_town_from_north_B1Rudolf Kukačka

Tabor in de Zuid-Bohemen (foto: Rudolf Kukačka, Wikimedia, Rudolf )

Meer wandel- en fietsinspiratie over Tsjechië op ECKTIV

Meer wandel- en fietsinspiratie over Oostenrijk op ECKTIV

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?