Een relaxte fietsroute door het lieflijke Engelse ‘Yorkshire Wolds’

De ‘Yorkshire Wolds’ in midden Engeland bestaat uit een glooiend landschap dat bestaat uit krijtheuvels en lieflijke valleien. Een regio die ideaal is om met de fiets doorheen te trekken. Je fietst over veelal open wegen, waardoor je de mooiste vergezichten aan je voorbij ziet gaan. Oude marktsteden als Pocklington, Driffield en de historische stad van York zorgen voor een mooie mix van landschap en cultuur. Hier maak je kennis met het lazy countrylife in Yorkshire, waar bossen en velden elkaar afwisselen. Waar je niet moet opkijken van het wild dat je onderweg tegenkomt en waar je landhuizen met Engelse tuinen tegenkomt die zo uit een historische  Britse kostuumfilm komen.

Je kunt je bijna niet voorstellen dat je hier als je de steden York of Hull achter je laat, een fietsroute kunt starten van 235km waar  je de stilte en de rust van de country ontdekt. Waar verstilde authentieke dorpen zijn uitgestrooid tussen de heuvels en waar je rond elke bocht wel een unieke plek tegenkomt om te overnachten, neer te strijken voor een lokale maaltijd of een historische bezienswaardigheid te bekijken. Het hoogste punt van de route bereikt nauwelijks de 250 meter, dus er valt weinig te klimmen tijdens deze relaxte fietsroute.

Je kunt een deel van deze prachtige route rijden tijdens een 6-daagse fietsarrangement dat begint in York. Vanuit hier rijd je via de plaatsen Pocklington, Driffield, Hunmanby en Bridlington in vier fietsdagen ongeveer 155 kilometers. Genoeg tijd dus voor tussenstops om te genieten van de vele vergezichten en bezienswaardigheden onderweg. Het arrangement is met 5 overnachtingen in de genoemde plaatsen en bagagevervoer. Verder is het transfer van en naar het vliegveld van York geregeld.

BEKIJK ONZE FIETSVAKANTIES NAAR ENGELAND MET O.A. ‘THE YORKSHIRE WOLDS’

 

Velden en bossen wisselen elkaar af in het glooiende landschap van de ‘Yorkshire Wolds’

Tijdens je fietsroutes heb je de mooiste vergezichten over het karakteristieke landschap, hier bij Huggate, foto: Ken Pitcher, Flickr.

In de steden komt de geschiedenis je tegemoet, zoals hier bij de kathedraal van York

Je eindigt je laatste fietsdag in Scarborough aan de oostkust, foto: Baz Richardson, Flickr

De markante krijsteen rotsen aan de kust blijven een een imposant gezicht

Puffins en jan van Genten kun je spotten op de Bempton cliffs, foto: Bryan Ledgard, Flickr

 

Hiernaast/onderstaande Fietsvakanties zijn samengesteld in samenwerking met Cycle England

BEKIJK ONZE FIETSVAKANTIES NAAR ENGELAND MET O.A. ‘THE YORKSHIRE WOLDS’

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?