Een wandeling over de ruige kant van Madeira

Fotoserie: Miez Peek

Je hebt rotskusten en je hebt eh… ultieme rotskusten. De Ponta de São Lourenço is er in ieder geval een van de buitencategorie. Het noordoostpuntje van Madeira lijkt in niets op de rest van het ‘Bloemeneiland’. Het steekt als een zwabberend staartje uit Madeira’s lijf, vechtend tegen de woeste golven die het smalle schiereiland als eerste op vangt. En je kunt er nog wandelen ook.

Hier moet je in de ochtend zijn
De zon hier op zien komen is magisch en de sfeer van wegtrekkende zeenevel (winter en voorjaar) maakt dat gevoel nog sterker. De Ponta de São Lourenço is ruig en vraagt enige stapzekerheid vooral voor mensen die de diepte in kijken niet als hobby hebben. Dat gebeurd gelukkig maar een paar korte passages want verder zullen je ogen continue rondgaan naar de steeds weer veranderende kleuren in het landschap. En dat terwijl de zee op sommige plekken links en rechts van je met de rotsen speelt. De wandeling gaat dan weer door grasland en dan weer over de rotsen waarbij het van afstand vaak spannender lijkt dan het uiteindelijk is. Dat betekent niet dat je de concentratie kunt laten varen, helemaal zonder gevaar is de wandeling niet, blijf vooral op het pad.

De wandeling eindigt bij een kleine palm-oase of voor wie het sportiever wil: op de heuveltop aan het puntje. Heen en terug ben je ca. 3 uur onderweg. Je ontbijt heb je natuurlijk meegenomen en opgegeten met je voeten bungelend over de rand of veiliger bij de picknicktafels nabij de palm-oase.

Zie onderstaande fotoserie voor een indruk van de Ponta de São Lourenço.

Langs-Madeira's-ruige-kust,

Langs Madeira’s ruige kust, de groep staat veilig bij een uitzichtpunt.

Wonderlijke-kleuren.

Wonderlijke kleuren waar je doorheen loopt.

Soms-is-het-wat-smal-op-Pon

Soms is het wat smal op Ponta de São Lourenço…

Eindpunt-in-zicht-met-de-kl

Eindpunt in zicht met de kleine palm-oase en laatste heuvel voor de die-hards.

Hoogtevrees-

Hoogtevrees?

Bekijk onze 8-daagse wandelvakantie rond Madeira

 

2 Reacties

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?