In twee wandeldagen van de Moezel tot de beroemde Saarbocht

Foto: Projektbüro Saar-Hunsrück-Steig

De Saar-Hunsrück-Steig kun je misschien wel de natuurrijkste lange afstandswandeling van Duitsland noemen. Ruim een derde van de 410km lange route loopt door de overwegend ongerepte natuur van de zuidwestelijke deelstaat Saarland. Hier waar Duitsland grenst aan Frankrijk en Luxemburg wedijveren de beboste heuvels gelegen tussen de rivieren Moezel en Saar om het mooiste landschap.

De Saar-Hunsrück-Steig begint waar de Moezel de grens vormt tussen Saarland en Luxemburg in de stad Perl. Als je de route een keer wilt proeven kies dan voor de eerste twee etappes. Etappe een loopt van Perl bij de Moezel tot Hellendorf, etappe twee van Hellendorf naar Mettlach, waar je eindigt bij de meest fotogenieke rivierbocht van Duitsland de Saarschleife. Beide etappes zijn ruim 17km lang en vallen in de categorie middelzwaar.

Wil je meer weten over de Saar-Hunsrück-Steig kijk dan op de site van Toerisme-Saarland voor o.a. alle etappe beschrijvingen en een paar mooie wandelarrangementen waaronder het 4-daags arrangement met de bovengenoemde eerste twee etappes.

Ga voor meer informatie en arrangementen over de Saar-Hunsrück-Steig naar: toerisme-saarland.nl

Uitzicht vanaf het Cloefpad bij de Saarschleife, foto: Norbert Reimer, Flickr

Uitkijken over de Saarschleife, aan het einde van etappe twee.

De keuken in Saarland is duidelijk geïnspireerd op de Franse keuken

In Saarland vind je maar liefst 60 Premium wandelroutes. Foto: Saarland

Tip: beklim ook dit nieuwe Baumwipfelpfad, van waaraf je een nog mooie uitzicht hebt over de Saarschleife, Alexander-M.-Gross

Ontdek het Saarland met de Saarland Card
De speciale Saarland Card, verkrijgbaar bij talloze deelnemende instellingen in Saarland, verschaft je vrij toegang bij meer dan 85 toeristische plekken en attracties. Bovendien reis je gratis met bus en trein. Dat maakt je verblijf in Saarland extra aantrekkelijk. Meer over de Saarland Card

 

Deze gratis wandelkaart kun je aanvragen bij toerisme-saarland.

Informatie en gratis wandelkaart
Er zijn nog veel meer wandelmogelijkheden die je kunt ontdekken op de overzichtelijke Nederlandstalige website van wandelen in Saarland. Je kunt er o.a. een gratis wandelkaart bestellen en je vindt er mogelijkheden voor arrangementen.

saarland-logo

Ga voor de gratis wandelroutekaart en meer wandelinformatie naar: toerisme-saarland.nl

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?