Eindelijk weer ruimte op Europa’s gevaarlijkste wandelpad

Caminito del Rey, foto: MichiNerja, Wikimedia

Al weer ruim een jaar geleden werd Europa’s gevaarlijkste wandelpad, de Caminito del Rey nabij Malaga, heropend. Met een ware stormloop tot gevolg die uiteindelijk tot lange wachttijden leidden. Nu is de grootse hype voorbij en zijn de wachttijden korter. We ontdekten dat er vanaf deze zomer nog genoeg plaatsen vrij zijn om de spannende kloof te lopen. Gaat het ‘m dit najaar dan eindelijk worden?

rosino

Zicht op de oude Caminito route. Een blik de diepte in blijft ook op het nieuwe pad spannend. (foto’s Rosana en Juan Jiménez Martínez)

De stormloop van vorig jaar had onder ander tot gevolg dat er een begrenzing van 600 wandelaars per dag werd ingesteld. Het aanvragen van een ticket maakte dat je liefst 6 maanden moest wachten alvorens de Caminito te kunnen lopen. Nu zijn de wachttijden aanzienlijk minder, iets meer dan 2 maanden zodat het wat makkelijker organiseren is om de prachtwandeling te lopen. Overigens bestaat de begrenzing van 600 wandelaars per dag nog steeds. En echt gevaarlijk is de route niet meer maar niet minder spectaculair.

Op de speciale site van De Caminito del Rey kun je tickets bestellen. Dat wijst zich vanzelf al deed de Engelse versie van de site het afgelopen week niet. Lees eventueel ons eerdere artikel over de Caminito del Rey om een indruk te krijgen van de tocht en een stukje achtergrond.

Juan Jiménez Martínez (2)

Niet alleen de passage door de kloof is prachtig ook de rest van de route mag er zijn. Hier als je de kloof verlaat. (foto Juan Jiménez Martínez)

Op de speciale site van De Caminito del Rey kun je tickets bestellen.

> Titelfoto MichiNerja

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?