Fascinerende fietsroute langs de Engelse Noordzeekust van Lincolnshire

Foto: Donna Nook

De 267km lange Lincolnshire Kust-fietsroute loopt van Hull naar Boston langs de oostkust van Engeland parallel aan de Noordzee. Hier vind je een mix van weidse natuur en historische cultuur afgewisseld door traditionele badplaatsen zoals Skegness met zijn klassieke pier en reuzenrad. Het is juist die afwisseling, die de kust van Lincolnshire maakt tot een aantrekkelijke fietsregio. De fietsroute loopt van de riviermonding van de Humber naar de vierkante baai ‘the Wash’ in het zuiden. Ergens halverwege kom je langs de bijzondere zeekwelders bij Donna Nook. Hier vind je een grote zeehondenkolonie die er in de maanden november en december hun jongen ter wereld brengen in en rond de duinen. Iets dat jaarlijks bezoekers trekt vanuit het gehele Verenigd Koninkrijk.

Langs de route kom je ook langs een aantal prachtige oude landgoederen met traditionele Engelse tuinen, zoals die van Normanby Hall en Elsham Hall. Beide geven je het gevoel rond te lopen in een klassiek Engels kostuumdrama. Het mooiste is natuurlijk om op de landgoederen de typisch Engelse tearooms te bezoeken voor een English tea.  Waar je zeker even zult afstappen is bij Thornton Abbey, het vervallen middeleeuwse klooster in het noorden van Lincolnshire. Eenmaal in het zuiden kijk je ademloos uit over ‘The Wash’ waar maar liefst drie rivieren uitmonden. Hier vind je enkele van de mooiste kwelders en wadden van het land, ideaal voor de duizenden jaarlijks migrerende watervogels en steltlopers.

Op de Nederlandstalige site van CycleEngland kun je de uitgebreide routebeschrijving vinden, waarmee je in 5 dagen van Hull naar Boston fietst.

KLIK VOOR MEER INFORMATIE OVER DE LINCOLNSHIRE KUST FIETSROUTE

 

Ongerept door Donna Nook

Normanby Hall als je van klassieke Engelse tuinen en landhuizen houdt, foto: Brian207, Pixabay

Heuvelachtig door het binnenland

Baby zeehondje bij Donna Nook, foto: Kev Chapman, Flickr

Het North Sea Observatorium, uitgebreid informatiecentrum

Thornton Abbey and Gatehouse, een stop waard, foto: David Wright, Flickr

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?