Fietsen door en rond de historische kathedraalstad Lincoln, Engeland

Historisch centrum van Lincoln. Foto: CycleEngland

De mooiste manier om een land en zijn historie te ontdekken is op de fiets. Dat geldt zeker voor de provincie Lincolnshire in Oost-Engeland, waar je vanuit de provincie-hoofdstad Lincoln, niet alleen een van Engelands indrukwekkendste kathedralen kunt bezoeken, maar ook een aantal andere historische plekken in het landelijke buitengebied. Sinds de prehistorie heeft de stad die als een steile heuvel oprijst uit de omgeving een natuurlijke rol als citadel. De smalle straatjes in het centrum bestaan uit kinderkopjes en rond de kathedraal staan middeleeuwse vakwerkhuizen waarin je allerlei soorten winkels, restaurants en pubs aantreft. Met een bezoek aan de kathedraal, het nabij gelegen kasteel en de stadswallen ben je even helemaal terug in lang vervlogen tijden. Als je verder fietst kom je aan het water in het bruisende centrum trendy bars en restaurants tegen.

Vanuit Lincoln zijn er verschillende fietsroutes die je de vriendelijke landelijke omgeving laten zien, letterlijk naar alle windrichtingen. De fraai aangelegde fietspaden leiden je naar rustige plattelandswegen, die je verder landinwaarts brengen naar pittoreske dorpjes met cottages of naar de oostkust met zijn zandstranden. De hoogtepunten van de omgeving zijn zoals genoemd Lincoln Cathedral en Lincoln Castle, het Bomber Command Centre met herinneringen aan WW2 of het landgoed Doddington hall met zijn prachtige tuinen.

Op de Nederlandstalige site van CycleEngland kun je de routebeschrijvingen vinden van verschillende routes die samen een klaverblad vormen, zodat je in 5 dagen vanuit Lincoln de hele omgeving verkend.

KLIK VOOR MEER INFORMATIE OVER DE HISTORISCHE FIETSROUTES VANUIT LINCOLN

 

De monumentale kathedraal van Lincoln, foto: Chris Sampson, Flickr

Als je de stad verlaat rij je over fietspaden of rustige landwegen, foto: CycleEngland

Uitzicht over het achterland en de oude kasteelmuren vanaf het Lincoln kasteel, foto: ChasB, Flickr

De afwisseling van rust en natuur, met historie en gezelligheid van de stad maakt Lincolnshire tot ideaal fietsgebied, foto: CyclEngland

Bezoek het landgoed Doddington Hall met zijn prachtige Engelse landschapstuinen, foto: Kay Hayden, Flickr

Op het Bomber Command Centre komt de geschiedenis van WW2 helemaal tot leven, foto: Alan Wilson, Flickr.

De huurfietsen in Engeland zijn berekend op het heuvellandschap, van sportieve tot E-bike. Foto: CycleEngland

 

KLIK VOOR MEER INFORMATIE OVER DE HISTORISCHE FIETSROUTES VANUIT LINCOLN

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?