Fietsen tussen vissers en piraten in Ost-Friesland aan de Duitse kust

Foto: Allie Caulfield, Flickr

Ost-Friesland ligt hand in hand met onze provincie Groningen en is snel een populaire fietsbestemming in Duitsland aan het worden. Dat komt met name door haar ligging direct aan de Waddenzee en de rijke vissers- en piraten historie. Tel daar de eilanden, hoogveengebieden en oerbossen bij op en het is duidelijk dat er genoeg is te zien en te beleven in Ost-Friesland.

Wat is er veel ruimte in Ost-Friesland, foto: Allie Caulfield, Flickr

Geschiedenis van vissers en thee
De fietsroutes brengen je o.a. langs het grootste hoogveenmeer van Duitsland, langs eeuwenoude vissersdorpen met soms een museumhaven en vaak een eigen (botter-)vloot. Op verschillende plekken kun je een rondvaart of een zeehondenexcursie maken bv. in de maritieme stad Wilhelmshaven. Zeehonden kijken kan ook in het opvangcentrum in Norddeich aan de kust. Fietsen doe je tot aan ‘theetiet’ want de nationale drank van Ost-Friesland is gewoon thee en daar nemen ze de tijd voor. Voortkomend uit eeuwenlange theehandel is de geschiedenis rond de thee in de regio samengevat in het theemuseum in Norden.

De scheve toren van de kerk in Suurhusen, foto: Umschauen, Flickr

De scheefste toren ter wereld staat in…
Dus niet in Pisa maar gewoon aan de rand van het dorpje Suurhusen in Ost-Friesland. De 27m hoge kerktoren hangt meer dan 5 graden uit het lood (de toren van Pisa nog geen 4 graden).

Ga voor meer informatie over Ost-Friesland naar: ostfriesland.travel

Meer wandel- en fietsinspiratie over Noord-Duitsland op ECKTIV

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?