Fietsen over de ommuurde landwegen van Yorkshire Dales National Park

Foto: Tim-Hill, Pixabay

Het Yorkshire Dales National Park is een geliefde fietsregio voor de Britten zelf.  Het glooiende soms ruige  landschap wordt doorkruist door de ommuurde rustige landwegen die van dorp naar stadje gaan. Onderweg word je het ene moment ontroerd door vredige grazende schapen, het andere moment door een hoog oprijzende bergtop of verlaten ruïne. Als je hier fietst begrijp je dat het park niet voor niets is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Yorkshire Dales fietsroute is speciaal ontwikkeld voor fietsers die op een relaxte manier dit ongerepte deel van Yorkshire willen ontdekken. En daarbij een stevige klim zo nu en dan niet uit de weg gaan.

De Yorkshire Dales fietsroute start in het marktstadje Skipton, van waaruit je vrijwel direct de country inrijdt. Over smalle en bijna verlaten wegen met hun stenen muren fiets je door het groene heuvellandschap van Yorkshire Dales. De schapen als witte stippen op de groene hellingen en kleine verstilde dorpen met altijd wel een pub om even neer te strijken. Zoals in Burnsall met zijn middeleeuwse brug en de Red Lion Pub aan de rivier. Een must see langs de route is Malham Cove, de ongelooflijke 70 meter hoge klif in de vorm van een amfitheater, dat al talloze keren het decor was in fantasy films als die van Harry Potter.

Je kunt de rondlopende route rijden tijdens een 8-daags fietsarrangement dat start en weer eindigt in Skipton. Vanuit hier rijd je via de plaatsen Malhalm, Ingleton, Hawes, Reeth, Grassington in 6 fietsdagen weer naar Skipton. In totaal is de hele route 210 km en gemiddeld rijd je zo’n 30-40 km per dag, met wel af en toe een stevige klim. Het arrangement is met 7 overnachtingen in de genoemde plaatsen en bagagevervoer. Skipton in het Yorkshire Dales National Park ligt ca. 1.5u ten noorden van Manchester dat per vliegtuig te bereiken is.

BEKIJK ONZE FIETSVAKANTIES NAAR ENGELAND MET O.A. ‘THE YORKSHIRE DALES’

 

Fietsen door het weelderige verstilde landschap van Yorkshire Dales National Park, foto: Cycle England

de ruïne abdij Bolton Abbey, foto: George Hodan, publicdomainpictures.net

Omgeving Kingsdale in Yorkshire Dales, foto Cycle England

Het stadje Burnsall, met de beroemde middeleeuwse brug, foto: stu smith, Flickr

De 70 meter hoge klif bij Malham in Yorkshire Dales, bekend van fantasy films als Harry Potter, foto: Max Pixel

Genoeg leuke plekken om af te stappen, zoals hier in Askrigg, foto: Cycle England

Het heidegebied bij Ilkley, de alternatieve opstapplaats voor Skipton, foto: Tim Green, Flickr

 

Hiernaast/onderstaande Fietsvakanties zijn samengesteld in samenwerking met Cycle England

BEKIJK ONZE FIETSVAKANTIES NAAR ENGELAND MET O.A. ‘THE YORKSHIRE DALES’

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?