Fietsen over Vias Verdes van de Pyreneeën naar de Costa Brava

De route op de kaart

Deze klassieke fietsroute vol contrasten over ‘Vias Verdes’ door Catalonië brengt je van de imposante vulkanen van Garrotxa naar de Middellandse zee. Over voormalige vlakke spoorbanen, die zijn omgebouwd tot  gravel fietspaden, rijd je door het natuurrijke Catalaanse binnenland langs authentieke middeleeuwse dorpjes en steden richting Costa Brava. Een mooie manier om het Catalaanse achterland en de uitlopers van de zuidelijke Pyreneeën te ontdekken in combinatie met een paar dagen aan de kust.

Foto’s: Rafal Prochniak, Flickr en Joan Vilalta Colom, Wikimedia

De fietsroutes start in het gebied Garrotxa, dat letterlijk ‘ruw, oneffen land’ betekent. De talloze oude vruchtbare lavavelden zijn nu weelderig groen begroeid. En meer dan 40 uitgedoofde vulkanische kegels liggen verspreid door het 120km lange natuurpark La Garrotxa. In onderstaande video krijg je een beeld van het gebied.

De fietsroute begint in de regio La Garrotxa, waar het landschap wordt bepaald door oude vulkaan kegels,  foto: Carquinyol, Wikimedia

Vanuit Olot fiets je over de voormalige spoorbaan ‘Via Verde’ richting de prachtige vallei van La Vall d’en Bas. Hier bevindt zich een beschermd natuurgebied met rijke landbouw- en veeteeltactiviteiten. Je fietst langs pittoreske historische dorpjes als Hostalets d’en Bas en Sant Privat d’en Bas.

De fietsroute eindigt aan de kust, hier op de foto een strand van Calella.

De route eindigt aan de kust waar je heerlijk een paar dagen langs de Costa Brava kunt fietsen. Met vergezichten over glooiende wijngaarden en over zee, waar genoeg mogelijkheden zijn voor een verfrissende tussenstop. Bijvoorbeeld in een idyllische kleine baai of voor een Catalaanse lunch op het terras aan het levendige goudkleurige strand van Platja d’Aro of Sant Feliu.

Bekijk onze 7-daagse Fietsvakantie over Vias Verdes van de Pyreneeën naar Costa Brava

Meer wandel- en fietsinspiratie over Spanje op ECKTIV

bekijk ook

Fietsvakantie Catalonië van Girona naar Calella+

Fietsvakantie Spanje

  • Individuele reis
  • 6 nachten
  • 1 maart - 15 juli en 1 september - 1 november
  • Logies/Ontbijt
  • Eigen vervoer
vanaf €949,-
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?