Fietsen in Suriname, een bijzondere ervaring

Suriname staat niet bepaald bekend als fietsland, maar het is een geweldige ervaring om te fietsen in dit land aan de kust van Zuid-Amerika. De tropische warmte, de vrolijke muziek, de overweldigende natuur, de heerlijke geuren, de verschillende culturen, de super vriendelijke mensen en het heerlijke eten. Suriname, 4 x zo groot als Nederland bestaat voor 90% uit bos en heeft maar 500.000 inwoners. Dus hoeveel mensen denk je dat je tegen komt?

Je fietst langs koloniale, houten herenhuizen in Paramaribo en bezoekt Fort Zeelandia om informatie te krijgen over de geschiedenis van Suriname. Grappig zijn die Nederlandse namen, zo fiets je b.v. via Domburg naar Lelydorp, Groningen of Alkmaar. Een beetje droevig kun je worden van de eeuwenoude plantages, waarvan de meeste overwoekerd zijn, maar bij sommige plantages krijg je nog een goede indruk hoe het vroeger was.

Als je langs de Surinamerivier of de Commewijne fietst heb je kans om dolfijnen te zien springen. Met de mountainbike kun je over gravelwegen door het broeierige binnenland en gifslangen, apen en felgekleurde ara’s spotten in het ongerepte regenwoud. Als je de Brownsberg op fietst heb je boven een fantastisch uitzicht over het prachtige Brokopondomeer. Een tochtje op het meer en de Surinamerivier in een korjaal zijn echte aanraders.

De overnachtingsmogelijkheden zijn zeer gevarieerd: van stadshotel met zwembad tot hangmat op de Brownsberg, een bijzondere ervaring, midden in de natuur.

Suriname op de fiets ontdekken kan op verschillende manieren. Huur een  fiets in Paramaribo, koop een fietsroute en stap op je fiets. Overleg met je reisorganisatie welke fiets- en overnachtingsmogelijkheden er zijn. Of boek een groepsfietsreis.

Ga voor meer informatie naar: surinameholidays.nl

 

Suriname-3-Fort-Zeel

Een bezoek aan Fort Zeelandia is natuurlijk een must…

Suriname-4-plantage

Een landweg langs de plantages…

Suriname-7-Surinamerivier

De korjalen liggen klaar aan de Surinamerivier…

Suriname-6-Brownsberg

Eenmaal boven op de Brownsberg heb je een prachtig uitzicht over het Brokopondomeer

Suriname-5-Brokop

Het karakteristieke beeld van het Brokopondomeer…

Suriname-2

Er zijn diverse fietsroute boekjes te verkrijgen…

Ga voor meer informatie naar: surinameholidays.nl

> Fiets/reiservaring & foto’s: Loes Epema

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?