Ecktiv test de langste hangbrug van Duitsland

We waren op de Geierlay, de langste hangbrug van Duitsland. Als voorbereiding op een groepsreis naar de Hunsrück die we vanuit Ecktiv organiseren bezochten Sebastiaan van Bercum en Miez Peek de Geierlay. Op advies van een van de hoteliers deden ze dat in de avond en die keuze bleek een gouden greep…

Hunsr-sel-9-1024x556

Zicht op het dorp Mörsdorf waar op de voorgrond, ergens tussen de bomen in het dal de Geierlay verborgen ligt.

Sinds de opening van de Geierley in oktober 2015 hebben meer dan 300.000 mensen de spectaculaire hangbrug bezocht. Het kan er druk zijn, met name in de weekenden, maar wie het juiste moment kiest kan in alle rust van de licht wiebelende brug genieten. Zo hebben Sebastiaan en Miez zich verbaast over de indrukwekkende constructie van de brug, genoten van het uitzicht over de bossen en het 100 meter lager gelegen beekdal, stiekem een beetje heen en weer geschommeld op het laagste punt en mensen gekeken vanaf de ‘luie’ banken aan beide kanten van de brug. De wandelroutes rond en naar de afgelegen hangbrug blijken net zo’n hoogtepunt te zijn. We schreven er eerder over in ons artikel Het Geheim zit ‘m in de dalen’.

Het eind van de dag blijkt het juiste moment voor een bezoek aan de Geierlay. Dan is het er rustig en het licht mooi. Die wetenschap hebben we meegenomen in de voorbereiding van onze groepsreis.

De wandel groepsreis naar de Hunsrück met Geierlay vind je hier

sel (3) (1024x683)

Jong en oud vermaken zich op de 360mtr lange hangbrug.

sel-1-1024x683

Naar mate je verder naar het midden van de brug gaat voel je het wiebelen beter. Met de diepte onder je genoeg voor een lichte kriebel in de buik.

sel (8) (1024x656)

Wandelen in de Hunsrück betekent afwisselend lopen tussen de akkers en de dichte bossen. Hier op een minuutje van de Geierlay.

De wandel groepsreis naar de Hunsrück met Geierlay vind je hier

Ga je liever op een individuele wandelreis, dan kan dat via Ecktiv!

>> Foto’s door Miez Peek

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?