Geliefde fietsroutes in de Moezel vanuit historisch Bernkastel-Kues

Foto: Dominik Ketz

Het historische stadje Bernkastel-Kues aan de Moezel ligt gunstig als je wilt fietsen langs de Moezel. De stad met zijn historische centrum met vakwerkhuizen kun je daarom zien als gezellige uitvalsbasis voor de twee populaire lange afstandsfietsroutes in Duitsland: de Moselradweg en de Maare-Moselradweg. Tijdens een fietsvakantie kun je direct vanuit Bernkastel-Kues de mooiste fietstochten maken, terwijl je geniet van het  karakteristieke rivierenlandschap van de Moezel. Waar bossen en wijngaarden elkaar afwisselen en waar je romantische tussenstops maakt in de Anton Pieckachtige wijndorpen.

Het historische marktplein van Bernkastel-Kues, foto: Holger Schmitt

De Moselradweg. De 300km lange Moselradweg loopt van Koblenz naar Luxmburg. Omdat Bernkastel-Kues halverwege deze fietsroute ligt kun je beide richtingen verkennen. Zo kun je b.v. richting de Hunsrück waar het landschap wat ruiger en bosrijker is, dan richting het zuiden.

Uitzicht over de Moezel, foto: Rheinland Pfalts, Dominik Ketz

De Maare-Moselradweg. De bijna 60km lange Maare-Moselradweg loopt van Bernkastel-Kues naar Daun in de Eifel, waarbij  je langs de bijzondere vulkaanmeren ‘Maaren’ komt. Handig om hier gebruik te maken van de Fiets-transfer-busdienst, die je langs de route kan oppikken om je weer naar het hotel in Bernkastel-Kues te brengen.

De Maare bij Daun, foto: Wolkenkratzer, Wikimedia

Uitzicht over de Moezel vanaf de Moselradweg, foto: Bernkastel Kues

Fietsen over de Maare-Moselradweg, foto: Bronstein, Wikimedia

De wijngaarden boven Bernkastel-Kues, foto: Max Pixel

Ook Moutainbikers kunnen zich hier uitleven, foto: Mosel@Arnoldi

Meer informatie. De vakantieregio Bernkastel-Kues is het hele jaar door aantrekkelijk om het actieve en goede leven te combineren. De natuur, de wijngaarden op de hellingen, de dorpen en steden aan de oever van de meanderende Moezel, maken dat je niet uitgekeken raakt. Al wandelend of fietsend ontdek je een rivierenlandschap dat terecht zo geliefd is bij een grote groep Nederlanders, ook omdat je er met een halve dag rijden al aan een eerste glas Moezelwijn zit. Klik hier voor alle brochures over bernkastel.de

bekijk ook

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?