Goldegg, ultieme uitvalsbasis voor de ‘verwende’ Alpenwandelaar

Omringd door groene alpenweides met de majestueuze Alpen op de achtergrond ligt het plaatsje Goldegg, direct aan het meer, als een oase van rust en ruimte. Een plek die uitermate geschikt is als uitvalsbasis voor je wandelingen, hetzij wat hoger de bergen in, hetzij wat lager gelegen door de alpenweides. Goldegg in Pongau ligt centraal in Salzburgerland en is voor veel wandelaars een favoriete plek om te lunchen. Mede door de culinaire naam die het heeft zul je je hier als ‘verwende’ wandelaar thuis voelen.

 

Goldegg0

Gezicht op Goldegg met de karakteristieke kerk en het Kasteel ( foto: Salzburgerland )

 

Goldegg is niet alleen ingesteld op wandelaars en fietsers, maar straalt in alles liefde voor natuur, cultuur en gezondheid uit. Zo kun je er o.l.v. kruidendokter Andrea een speciale kruidenwandeling maken en zelf de kruiden plukken voor de soep en andere gerechten die je met haar maakt. Het kasteel dat samen met de kerk het beeld van het dorp domineert is door het jaar heen te bezoeken. Eenmaal binnen krijg je een beeld van het landleven in de omgeving door de tijd heen.

Meer over Goldegg in Pongau in Salzburgerland (Nederlandstalig): salzburgerland.com/ne

 

goldegg7

Onderweg over de Almen rondom Goldegg…

Goldegg6

Het kasteel is door het jaar heen te bezoeken en geeft binnen een beeld van het landelijke leven vroeger ( foto: goldeggamsee.at )

 

Schermafbeelding 2017-03-29 om 16.13.45Meer over Goldegg in Pongau in Salzburgerland (Nederlandstalig): salzburgerland.com/ne

> Titelfoto: goldeggamsee.at

MEER SALZBURGERLAND

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?