Een trekking met bezoek aan indrukwekkend bergvolk

Mae Hong Son is een afgelegen vallei omgeven door bergen die steeds meer ontdekt wordt door natuurliefhebbers en wandelaars. De geïsoleerde ligging in het noordwesten van Thailand, tegen Birma aan, maakt dat de invloed van het buurland groot is. Er leven bergvolken voor wie de grens weinig betekenis heeft. Je kunt ze bezoeken bij een trekking door Mae Hong Son.

Je vindt er Birmese tempels en het dialect is een mengeling van Thais en Birmees.  Een indrukwekkend bergvolk zijn de ‘Long Necks’, waarbij de vrouwen al vanaf jonge leeftijd ringen om hun nek dragen. Een bezoek aan de Long Necks kun je laten opnemen in een trekking in wat de Thai zelf, één van de mooiste regio’s van het land vinden.

1445-Mae-Hong-Son--east-med

Mae Hong Son / foto East med Wanderer

Georganiseerde meerdaagse tour
De regio wordt vooral bezocht in de vorm van meerdaagse tours die veelal in de hoofdstad van de regio, Mae Hong Son City, beginnen. Er starten ook tours in Bangkok of Chang Mai en avontuurlijke backpackers weten er zelf hun weg te vinden. Een specialist in outdoor trekkings vanuit Mae Hong Son is Sunflower Café. Ze bieden verschillende meerdaagse (van 3 tot 8 dagen) reizen aan maar ook een dagtour is mogelijk. Je kunt er voor kiezen om vooral te wandelen maar je kunt je trekking ook combineren met andere activiteiten. Een Thaise massage en een natuurlijk stoombad inbegrepen. Slapen doe je in eenvoudige maar comfortabele accommodaties en evt. zelfs bij de bergvolken thuis.
Kijk voor een voorbeeld van een meerdaagse trekking op de site van Sunflower Café. Op hun site vind je ook informatie over vervoer naar de regio met Mae Hong Son City als centraal punt.

In luxe bijkomen…
Je kunt na je trekking door de geweldige natuur van Mae Hong Son bijkomen in het rustige Imperial Hotel net buiten Mae Hong Son City. Het hotel ligt midden in de natuur, heeft een grote tuin met zwembad en laat je het ‘paradijselijke gevoel’ nog even vast houden. Met ruime kamers en een hoop faciliteiten die er op zijn gericht je in alle rust te laten genieten. Ga naar de website van The Imperial Mae Hong Son voor meer informatie (engels):  Mae Hong Son Imperial Hotel

 > Dit bericht is gebaseerd op een actieve reistip van Margo Veldhuizen op BestemminginBeeld.

Mae-Hong-Son-Imperial-Hotel

Mae Hong Son Imperial Hotel

Mae-Hong-Son-tempel-1445-Ma

Mae Hong Son tempel / fotobremotelands

Kijk voor een voorbeeld van een meerdaagse trekking op de site van Sunflower Café

Meer over Hotel Mae Hong Son (engels):  Mae Hong Son Imperial Hotel

1 Reactie

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?