Paasweekend: Wandel 3-daagse door het rustige Vlaamse platteland

Mocht je nog geen plannen hebben voor het Paasweekend dan is de wandel-driedaagse rond het Vlaamse Zonnebeke wellicht een optie. Zonnebeke ligt bij Ieper, dichtbij de Franse grens in een landelijke omgeving met lichte glooiingen doorsneden met eeuwenoude zandpaden. Van vrijdag 14 april t/m eerste Paasdag 16 april zijn er 3 wandeltochten waarbij je telkens een ander deel rond Zonnebeke ontdekt.

damian entwistle (1024x410)

De typische zandwegen rondom Zonnebeke (foto Damian Entwistle)

Je loopt in een gebied waar in de Eerste Wereldoorlog veel slachtoffers zijn gevallen. Het nabij gelegen Ieper is er bekend om met een strijd waarbij liefst een half miljoen slachtoffers vielen. Verschillende musea en monumenten herinneren eraan. Het is ook een gebied met veel landhuizen, kastelen en kloosters zoals het kasteel van Zonnebeke zelf. Trots is men op de eeuwenoude kaastraditie met o.a. het erfgoed De Oude Kaasmakerij. Reden waarom dit wandelweekend officieel de Driedaagse Kaaswandeltocht heet.

Kijk voor alle praktische informatie op de site van de organiserende Drevetrotters. Zonnebeke heeft een overzichtelijke toeristische website. Prettig om een indruk van de fiets- en wandelmogelijkheden in dit gebied te krijgen.

387174_505911832807638_390272323_n (960x448)

Lente in Wets-Vlaanderen (facebook Zonnebeke)

 

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?