‘Kaas & Chocolade Wandelroute’ door spectaculaire kloof in Gruyéres

Foto: Martin Hilber, Flickr

De Zwitserse Fribourg Regio heeft koele bergen in het zuiden en warme meren in het noorden. Het kanton is tweetalig en heeft op een betrekkelijk kleine oppervlakte veel diversiteit. Zo vind je er de Vooralpen, de stad Freiburg en het zgn Driemerengebied. Voor wandelaars zijn de groene Vooralpen met het Zwitserse Heidi-gevoel het interessantst. Wandelen over groene almen waar ook de koeien lopen die de melk leveren voor de mooiste Zwitserse kazen. Een hele bijzondere wandeling vind je in Gruyères, waar je een 11km lange wandelroute kunt lopen door de spectaculaire Jaunbachkloof en waar je tussentijds een bezoek kunt brengen aan de Gruyère kaasfabriek en aan het beroemde Chocoladehuis Maison Cailler.

DE KAAS & CHOCOLADE WANDELROUTE IN GRUYERE | De 11km lange wandeling start langs het meer en deels over de stuwdam van Montsalvens. Vandaar gaat het via de hangbrug naar het begin van de Jaunbachkloof. De spectaculaire rotswanden rijzen hoog op van het stromende water van de Jaun. Soms ga je over vlonder-bruggen langs de steile wanden direct boven het water. Als je de kloof verlaat trek je over de Saanevlakte omhoog en heb je van verre uitzicht op het kasteel van Greyerz, dat in het gelijknamige Middeleeuwse stadje ligt. Bij het dorpje Broc kun je Maison Cailler bezoeken om de beroemde chocolade te zien maken en te proeven. Na een uur verder wandelen, onderaan de kasteelheuvel in Pringy kun je een rondleiding krijgen in ‘Maison du Gruyére’. Meer over de wandeling door de Jaunbachkloof

WANDELEN IN FRIBOURG REGIO OP INTERACTIEVE VIDEO | De Belgische presentator/acteur Louis Talpe en wielrenster Puck Moonen gingen op uitnodiging van het Zwitsers Verkeersbureau op verkenning in de Fribourg Regio. Bekijk het bezoek van Louis aan de Jaunbachkloof op onderstaande interactieve video.

 

De wandelroute begint aan het Lac de Montsalvens, foto: Frerk Meyer, Flickr

De kloof is spectaculair om doorheen te trekken, foto: Martin Hilber, Flickr

De bijzonder houten overdekte brug, ‘Le pont qui branle’ die je onderweg doorsteekt, foto: DSLRManu, Flickr.

Door de Jaunbachkloof, foto’s: Martin Hilber, Flickr

Het Kasteel van Gruyère, foto: Waldemar L, Wikimedia

Een bezoek aan het beroemde Maison Cailler, foto: LisaMinitti, Flickr

Het Middeleeuwse stadje Greyerz (Gruyère),Davide Ceresetti, Wikimedia

Mooi om te zien hoe de Gruyére kaas wordt gemaakt, foto: Olivier Bruchez, Flickr

 

 

Klik hier voor: Wandelen Fribourg Regio  •  Accommodaties regio Fribourg

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?