Een herfst-rondreis door het land van de kastelen

Tsjechië is het land van kastelen. Eeuwen aan monarchieën, schatrijke adel en cruciale handelswegen hebben meer dan 2700 kastelen, paleizen en burchten in het land achter gelaten. Vaak prachtig gelegen op heuvels en rotstoppen aan de rand van rivieren. In de herfst een droomomgeving om een auto-rondreis te combineren met een wandeling nabij al die historische bouwwerken.

Voor dat wandelen zul je al snel verleid worden. In de steden lonkt de middeleeuwse setting tot een nadere verkenning terwijl de natuur rondom de kastelen je naar de paden door bossen en langs rivieren lokt. Je zult verbaasd zijn door het verschil in bouwstijlen die de architectonische ontwikkelingen in de loop der eeuwen weergeven. Onderstaande fotoserie geeft je daar een beeld van.

Kastelenroute in de herfst
Veel kastelen kunnen bezocht worden. Bij sommige kastelen kun je naast wandelen ook kanoën over een rivier of meer, extra mooi in de herfst. Weer anderen zijn omgebouwd tot hotel wat de kasteelervaring helemaal compleet maakt. We vonden een Nederlandstalige kastelenroute door Zuid-Bohemen als suggestie. Onze tip: start of eindig je route in Praag en bezoek de Praagse burcht en Karlstejn naast deze kastelenroute.

> Titelfoto Kasteel Karlstejn iets ten zuidwesten van Praag (foto Alex DROP)

Tjflex2 (900x675)

De beroemde Praagse burcht ( foto Tjflex2 )

Frydlant Florin Draghici (900x600)

Kasteel Frydlant nabij het drielandenpunt met Duitsland en Polen (foto Florin Draghici)

Lednice Isaak (900x401)

Kasteel Lednice heeft prachtige tuinen, zuid Tsjechië nabij het drielandenpunt met Oostenrijk en Slowakije. (foto Isaak)

Hrad Loket Ladislav Boháč (900x489)

Kasteel Loket ligt prachtig boven het gelijknamige dorpje op ca. 100km ten westen van Praag. (foto Ladislav Boháč).

Hluboka01 PH Louw (900x731)

Het bijna liefelijke kasteel Hluboka kom je tegen op de kastelenroute (foto PH Louw)

hrad-zvikov-radovan-smokon-001 (900x566)

Geen spectaculair kasteel maar wel spectaculair gelegen: kasteel Zvikov waar je naar toe kunt kanoën. Onderdeel van de kastelenroute. (foto Radovan Smokon)

Dzung Tran (900x600)

En natuurlijk de Praagse burcht met de Karlsbrug op de voorgrond. Een goede start of finish van je rondreis. (foto Dzung Tran)

We vonden een Nederlandstalige kastelenroute door Zuid-Bohemen als suggestie.

 

 

 

Bewaren

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?