Op huttentocht door het meest ongerepte en gezondste dwergstaatje van Europa

Foto's: coronallacs.com

Dat was een onverwachte ontmoeting op de Vakantiebeurs begin dit jaar. We raakten in gesprek met Anneke van de Wal van Hotel Nordic in Andorra. Bij veel mensen is Andorra alleen bekend vanwege bliksembezoekjes aan het dwergstaatje om lekker taxfree te shoppen en vervolgens weer snel naar hun vakantieadres aan de Franse of Spaanse kust te vertrekken. Maar wist je dat dit welvarende minilandje met een oppervlakte van 470 km2 op een paar steden na compleet bestaat uit ongerepte Pyreneeën? En dat de bevolking direct achter Japan de hoogste gemiddelde leeftijd bereikt?

Het is één groot natuurpark dat doorkruist wordt door talloze wandelroutes waarlangs zo’n 25 berghutten liggen, die elke avond weer wachten op een avontuurlijk wandelgezelschap. Samen met Anneke zijn we bezig om vanuit haar hotel een paar verschillende huttentochten samen te stellen. Meerdaagse wandelroutes die uitstekend te combineren zijn met een wat langere vakantie bijvoorbeeld in Frankrijk of Spanje. Als je met eigen auto komt, kan die bij het beginhotel blijven staan. Je kunt ook vliegen op Barcelona, waar je òf een auto kunt huren of de bus naar Andorra neemt (die rijdt 7x per dag en duurt ±3 uur). We denken aan huttentochten van 3 of 4 wandeldagen. Hoe klinkt dat?

Vind je Huttentochten in Andorra een goed idee en wil dat we je als eerste op de hoogte houden, stuur ons dan het vrijblijvende interesseformulier onderaan deze pagina.

Hieronder een foto-impressie en video over Andorra

ANDORRA,-5

Hier is de wereld voor jou alleen

ANDORRA,-,8

Het gebied zit vol met kleine of grotere bergmeren

ANDORRA,-7

Een van de berghutten die voor ons beschikbaar zijn

ANDORRA,5

De routes overbruggen soms best wel behoorlijke hoogteverschillen

ANDORRA,-6

De wilde paarden die je onderweg zomaar tegenkomt

ANDORRA,-HOTEL-NORDIC

Het hotel waar je huttentocht begint en weer eindigt

 

Nou, ik ben wel nieuwsgierig naar nieuwe huttentochten in Andorra

Dit formulier vrijblijvend invullen en verzenden. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?