Praags Klassieke Carnaval in stijl

Boheemse tradities met de muziek van middeleeuwse componisten, het ene gemaskerde bal na het andere, straatfeesten en een overdosis cultuur. Carnavale Praha biedt een unieke combinatie van romantiek en feestelijkheden in stijl.

Carnavale Praha is geen carnaval zoals wij dat in ons land kennen maar een ode aan de tijd van de barok, de verheerlijking van de klassieke muziek en vooral de pracht en praal die bij de Praagse upper class van de 17e en 18e eeuw hoorde. Een reis terug in de tijd met groot historisch besef zichtbaar in kleurrijke optredens in theaters en concertzalen, op straat maar ook in b.v. scholen en restaurants. Praag is natuurlijk de ideale stad om een dergelijke authentieke sfeer terug te halen.

Prague-4

Een kleine greep uit wat je bij het Carnavale Praha kunt verwachten
Eten is een belangrijk onderdeel van het festival, er zijn speciale menu’s met traditionele middeleeuwse gerechten in restaurants en op straat.
Barokke concerten waaronder opera, traditionele gekostumeerde muziek- en dansavonden, in historische panden door de stad.
Gemaskerd bal en ‘mystic shows’ in geheimzinnige sferen.
Straatoptredens met theater en muziek, parades en markten en natuurlijk verkleedpartijen.
Varen in een gondola over de Moldau met zicht op de Karelsbrug en de Burcht of een tocht per paardenkoets door het historisch hart van de stad.
En nog veel meer waarbij je de gemaskerde parade als opening van het festival eigenlijk niet mag missen. Dan is het druk maar er zijn genoeg intieme plekken in de stad om je terug te trekken.

Last-minute…
Het Carnavale Praha is dit jaar van 29 januari tot 9 februari maar galmt na tot eind februari met diverse optredens (vooral concerten). Het vraagt een last-minute om het nog mee te maken en anders een klassiek historisch idee voor volgend jaar.

Kijk op de Engelstalige website van het Carnavale Praha voor het programma.

Prague-2

Stadswandelingen Praag
Combineer je bezoek met de vele wandelmogelijkheden in de stad. De site Praag-nu.nl beschrijft verschillende wandelingen met allemaal een eigen thema. Zo kun je naast de bekende wandelingen door het centrum ook een landelijke wandeling of speciale architectuur wandeling maken. Kijk op Praag-nu.nl voor de beschrijvingen (zonder kaart).

>> De foto’s bij dit artikel zijn van Prague.eu

Prague (5)

Kijk op de Engelstalige website van het Carnavale Praha voor het programma.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?