Een Winterochtend langs de Amstel

Ik rij weg als het nog donker is om straks het eerste licht op de heldere winterochtend langs de Amstel te kunnen vangen. De rivier slingert zich ten zuiden van onze hoofdstad in ruime bochten door het doodstille landschap. Ver weg staan de lichtjes van de Randstad altijd aan. Precies als ik mijn startpunt Ouderkerk aan de Amstel bereik komt de eerste zonnegloed achter de horizon vandaan…

Die eerste zonnegloed brengt het bij fotografen bekende ‘blauwe kwartiertje’ over de spiegelgladde Amstel. Via Uithoorn en de Kromme Mijdrecht eindig ik uiteindelijk in Nieuwkoop waar ik de meegebrachte koffie en brood nuttig terwijl de watervogels ook wakker zijn geworden. Onderstaand een korte impressie van een ‘winterochtend langs de Amstel’. Nog geen ijs op het water, een goede reden om terug te komen.

Miez Peek

IMG_4798 (900x434)

Rietvelden nabij de Nieuwkoopse plassen

Informatie
De gereden autoroute tussen Ouderkerk aan de Amstel en Nieuwkoop is maar 30km lang en dus ook voor fietsers prima te doen. Daar het accent lag op fotografie heb ik er toch een kleine 2 uur over gedaan met korte wandelingen langs de Amstel en door de polders. Wil je langer rijden overweeg dan een ronde om de Nieuwkoopse Plassen. In Nieuwkoop is genoeg horeca (aan het water) voor iets lekkers na afloop. Zie onderstaande kaart voor de route.

Miez Peek

IMG_4609 (900x600)

Het ‘blauwe kwartiertje’ langs een spiegelgladde Amstel

IMG_4721 (900x600)

Ochtend in de polders

IMG_4672 (900x600)

Molens rondom Nieuwkoop

IMG_4700 (900x600)

De rustieke sfeer van de kleine dorpen onderweg.

route Amstel

Gereden route van Ouderkerk aan de Amstel, via Uithoorn naar Nieuwkoop.

1 Reactie

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?