Nederlanders ontdekken Voorjaars Vierdaagse op Mallorca

mallorca-wandelZou je volgend jaar niet eens de vierdaagse in het voorjaar willen doen? Denk dan eens aan het Mallorca Walking Event, dat is van 12 tot 15 april in 2018. Het is dan de derde editie van dit kleinschalige wandel evenement, dat elk jaar meer deelnemers trekt die genieten van lekker weer en ontspannen wandelen langs fraaie uitgestippelde routes. Ivonne Calis, actief outdoorblogger, wandelde dit jaar een deel van de route en ontdekte dat Nederlanders nu al in de meerderheid zijn. Ze was onder de indruk van de organisatie en genoot van de Mallorcaanse gastvrijheid onder een strak blauwe hemel.

Mallorca-walking-event1-final

Elke dag kun je kiezen uit routes van 12 1/2, 20 of 30 kilometer (foto Ivonne Calis)

Het warme lentezonnetje
Ben je in maart ook altijd zo klaar met die Nederlandse winter? Op Mallorca is het weer begin april al heerlijk. Met temperaturen van begin 20 graden is het prima wandelen en kunnen de trui en lange broek al snel uit. De natuur ontwaakt en overal vind je bloeiende voorjaarsbloemen. Na het wandelen sluit je af met een drankje op een terrasje en ook je warme maaltijd kun je buiten eten. Wat wil een mens nog meer?

mallorca-event

Ivonne is onder de indruk van de organisatie, die je dagelijks bij de start en finish ontvangt (foto: Mallorca Walking Event)

Uitstekende verzorging
Deelnemers aan het Mallorca Walking Event kunnen rekenen op een uitstekende verzorging. Elke dag is er een gezamenlijke start in het dorp waar je terecht kunt met je vragen en voor je laatste natje en droogje. Onderweg vind je op diverse plekken  een stoppunt met toilet, wat fruit en drinken. De route is elke dag duidelijk uitgezet dus je concentreert je puur op het wandelen. Geen andere dingen aan je hoofd. Lekker kletsen, wandelen en genieten, meer hoef je niet te doen.

mallorca-muziek

Aan het eind van de dag word je ontvangen met muziek (foto: Mallorca Walking Event)

De dag start en eindigt bij het “dorp” in Paguera. Na het wandelen kun je hier lekker bijkomen onder het genot van een drankje en ervaringen uitwisselen met de andere wandelaars. Ben je nog niet moe (genoeg)? Laat die beentjes maar gaan op de gezellige klanken van één van de bands.

Mallorca-walking-event7-final

Leuk om af en toe wat te weten te komen onderweg (foto: Ivonne Calis)

De routes
Bij het Mallorca Walking Event kun je een keuze maken  uit meerdere afstanden.  Er zijn routes van   12 1/2,  20 of 30 kilometer te wandelen, voor ieder wat wils dus.  Het grootste deel van de wandelingen voert je door de mooiste stukjes van de regio Calvia, in het zuidwesten van Mallorca.  Helaas is een stuk langs een drukkere weg niet altijd te vermijden. Daarentegen start je wel altijd vanaf dezelfde plek, geen gesjouw met spullen dus!

mallorca-2

Kennelijk is het Mallorca Walking Event al ontdekt door de Nederlanders, want die zijn in de meerderheid (foto Mallorca Walking Event)

De deelnemers
De  meeste wandelaars komen uit Nederland, maar ook in andere landen wordt het event steeds bekender. De deelnemers zijn stuk voor stuk mensen die houden van natuur, een actief leven en gezelligheid.  Lekker wandelen in je eigen tempo. Ik zag zussen die samen wandelden, vriendengroepen en stelletjes. Niets heerlijker dan wat quality time onder de Mallorcaanse zon!

Mallorca-walking-event11-final

Heerlijk om de Mediterrane geuren in de bergen op te snuiven (foto Ivonne Calis)

Ben je al enthousiast geworden? Je kunt nu al inschrijven.
Kijk op de pagina van het Mallorca Walking Event en zie wat er allemaal te beleven is in 2018. Of beter nog, schrijf je in! Als je wilt kun je (via OAD)  een totaalpakket boeken, inclusief vluchten, inschrijving, overnachting en transfers.

Alle informatie die je nodig hebt vind je op de eigen pagina van het event: mallorcawalkingevent.com/nl

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een hotel te boeken en/of langer op Mallorca te blijven.

Alle informatie die je nodig hebt vind je op de eigen pagina van het event: mallorcawalkingevent.com/nl

Meer blogs met outdoor inspiratie van Ivonne Calis vind je op haar eigen site: https://www.myfootprints.nl

> Titelfoto: Mallorca Walking Event

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?