De Odenwald Madonnen Fietsroute, 174km natuur en cultuur

De 174km lange Odenwald Madonnen Fietsroute (Odenwald-Madonnen-Radweg) is een meerdaagse fietsroute door het romantische landschap van Odenwald, de Neckar vallei en het vlakke land van de Bovenrijn. Het is een route met twee  gezichten; het heuvelachtige gedeelte tussen Tauberbischofsheim en Zwingenberg waar je wat moet stijgen en dalen, en het nagenoeg vlakke deel dat je door het dal van de Neckar en de Rijn voert. De fietsroute dankt zijn naam aan het bekende bedevaartsoord Walldürn met zijn Wallfahrtsbasilika St.Georg, waar je op de tweede dag aankomt.

Een opvallend herkenningspunt op de route is de zgn Katzenbuckel. Een markante berg zomaar midden in het landschap waar je op twee manieren omheen kunt. Hier kun je kiezen uit een flinke klim dicht langs de berg of een wijdere route langs de andere kant, die wat minder vermoeiend is. In beide gevallen gaat de route door het lommerrijke gedeelte van Odenwald. De Madonna Fietsroute voert je als laatste via het Neckardal door het Rijndal. Als je het romantisch hoogtepunt Heidelberg hebt bezocht eindig je in de oude keizerstad Speyer. Kortom een route vol natuur en cultuur.

Vraag de gratis fietsroutekaart aan met o.a. de Odenwald-Madonnen-Radweg: fietsen-zuiden.nl

Odenwald

Een stop op een lommerrijke plek in Odenwald (foto: TG Odenwald

walldurf

De fietsroute dankt zijn naam aan het bekende bedevaartsoord Walldürn met zijn Wallfahrtsbasilika St.Georg, waar je op de tweede dag aankomt. (foto: Mattana, Wikimedia)

Katzenbuckel

Een opvallend herkenningspunt op de route is de zgn Katzenbuckel. Een markante berg zomaar midden in het landschap waar je op twee manieren omheen kunt. (foto: Peter Schmelzle, Wikimedia)

speyer-872361_1280

De Dom in de Keizerstad Speyer waar de route eindigt (foto: Wikimedia)

kaart-radsuden

Vraag de gratis fietsroutekaart aan met o.a. de Odenwald-Madonnen-Radweg: fietsen-zuiden.nl

> Titelfoto: Heidelberg. (foto: DoktorJaner, Wikimedia)

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?