Een dagje fietsen door de tuinen van Versailles

Foto: Dmitry Dzhus, Flickr

Doe dit jaar een keer Parijs aan en doe Versailles dan lekker met de fiets. Dat is de uitgelezen manier om de enorme tuinen van Zonnekoning Lodewijk de XIV te verkennen. Zo mis je niets van Versailles en pak je de uithoeken van het park mee. Ga eerst langs Versailles ‘dorpsmarkt’ en koop daar je ingrediënten voor een picknick onder de bomen of in het gras bij het Grand Canal. Wel lekker dat je alles op de fiets mee kunt nemen.

Reisorganisatie Viator organiseert dagtours op de fiets door het Versailles van Lodewijk de XIV. Daarbij ga je kriskras door de tuinen en het bos van Versailles en bezoek je daarna het enorme paleis. Het spreekt voor zich dat je veel meer kunt zien dan wanneer je Versailles lopend bezoekt. De tour duurt een volle dag en neemt alle hoogtepunten mee. Er zijn voldoende pauze momenten (o.a. picknick) en gelegenheid om foto’s te maken.

Kijk op de site van Viator voor meer informatie over deze dagtour. De tours beginnen doorgaans op een van de RER-stations (metro/trein) in Parijs.

versaille

Zicht over het Grand Canal (foto wikipedia)

louvre

De Spiegelzaal in het paleis (foto Versailles3d.com)

fietsen-versailles

Fietsen over de lanen in het park (foto Viator)

picknick-versailles

Ook tijd voor een picknick in Versailles (foto Viator)

Meer wandel- en fietsinspiratie over Frankrijk op ECKTIV

 

bekijk ook

Fietsvakantie rondje Provence+

Fietsvakantie Frankrijk

  • Individuele reis
  • 7 nachten
  • 23 maart - 14 oktober
  • Logies/Ontbijt
  • Eigen vervoer
vanaf €999,-
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?