Op fietsvakantie door de natuur van de fietsregio Hunsrück-Nahe

Foto: Dominik Ketz, Hunsruck Touristik

Wat denk je van een fietsvakantie door een rustig natuurlandschap met hier en daar een uitdagende heuvel maar niet te zwaar, dan tippen we je graag de fietsregio Hunsrück-Nahe. Of je nu een recreatiefietser, tourfietser of fanatieke wielrenner bent, je vindt hier de route die bij je past. Door uitgestrekte bossen met snelstromende beekjes, of over oude spoorbanen met onverwachte tussenstops bij kasteel, ruïne of stadje met vakwerkhuizen. En dat op een afstand van zo’n 4 uur rijden vanaf Utrecht, dus ideaal voor een korte fietsvakantie. Je vindt verschillende avontuurlijke arrangementen op de site van hunsruecktouristik.de

Kies voor vlakke fietsroutes in de dalen of wat uitdagender door de heuvels, foto: Vincent Dommer

RECREATIEVE FIETSROUTES | Ontspannen fietsen door idyllische wijngaarden, langs verborgen kastelen en door uitgestrekte bossen op bewegwijzerde fietspaden. Deze fietsroutes zijn geschikt voor toertochten al of niet met hele gezin. De zgn Schinderhannes-fietsroute leidt je over een voormalige spoorbaan van de Hunsrückspoorlijn tussen Emmelshausen, Kastellaun en Simmern. De 38km lange route is vooral interessant voor gezinnen met kinderen, maar is ook goed te combineren met talrijke verbindingsroutes naar de Moezel en het Rijndal. Zoals de Schinderhannes-Untermosel-Radweg naar Burgen/Mosel of de Hunsrück-Mosel-Radweg van Büchenbeuren via Kastellaun naar Treis-Karden. Vanuit Boppard am Rhein kun je kiezen voor de terugweg met de trein: de Hunsrückbahn rijdt terug naar Emmelshausen via een van de steilste spoorlijnen van Duitsland, via twee viaducten en door vijf tunnels.

Leef je uit op de negen fietsroutes van in totaal zo’n 900 kilometer, foto: Vincent Dommer

ROUTES VOOR WIELRENNERS | Als fervent wielrenner kun je je uitleven op negen fietsroutes van in totaal zo’n 900 kilometer. Geschikt voor halve- of hele dagtochten van 50 tot 120 kilometer met hoogtemeters tot 1900m ook voor de ambitieuze sporter. Met de 300km lange meerdaagse fietstocht “Ren(n)dezvous met Hunsrück en Nahe” doorkruis je het 3000 vierkante kilometer grote fietsgebied. Deze wielrenroutes leiden je onder andere naar de Erbeskopf, de hoogste berg van Rijnland-Palts. Over de Naheweinstraße gaat het van de Hunsrückhoogten naar het werelderfgoed Boven Middenrijndal en door het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald.

Mountainbiken in een van de twee MTB-parken, foto: Vincent Dommer

SPANNENDE MTB-PARKEN | Voor mountainbikers kent de regio twee spannende mountainbikeparken met snelle afdalingen. Terwijl je je mountainbike op eigen kracht de Flowtrail in Stromberg opslingert, kun je ontspannen en met de sleeplift naar de top in het trailpark op de Erbeskopf. De rondgaande route “WaldMeister Trail” tussen Hattgenstein, Oberhambach en Schwollen, een mountainbiketocht met 60 60-procent paden, is een extra fysieke uitdaging.

Sommige routes zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen, foto: Vincent Dommer

OVER ONGEREPTE GRAVELPADEN | Het dichte netwerk aan rustige wegen en grindpaden in de zuidwestelijke Hunsrück maken het gebied tot een ideale plek voor gravelbikes. Op liefst negen tochten tussen 30 en 60 kilometer word je één met de natuur. Toeristische hoogtepunten zoals het stuwmeer in Kell am See, slot Grimburg of kasteel Dhronecken zijn de bezienswaardigheden onderweg verkennen en tegelijkertijd genieten van het typische Hunsrück-uitzicht. De gravelfietstochten waren – net als de racefietstochten – niet bewegwijzerd, je navigeert ze met een fietscomputer.

Ga voor meer informatie over fietsen (tochten, aanbiedingen, GPS-tracks etc.) in de fietsregio Hunsrück-Nahe naar: bike-region-hunsrueck-nahe of hunsruecktouristik.de.

 

 

bekijk ook

Wandelvakantie Hunsrück met hangbrug Geierlay+

Wandelvakantie Duitsland

  • Individuele reis
  • 4 nachten
  • maart - november
  • Logies/Ontbijt
  • Eigen vervoer
vanaf €419,-
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?