Op huttentocht met kinderen, kan dat?

Foto: Pezibear, Pixabay

Een leuk idee, met de kinderen in de zomervakantie op huttentocht in Tirol bijvoorbeeld. Huttentochten worden steeds  populairder, ook voor families met (klein)kinderen. Niet zo gek, want kinderen vinden het gaaf om door dat indrukwekkende Alpenlandschap te lopen. En het is natuurlijk reuze spannend om met elkaar bij zo’n authentieke Tiroolse hut aan te komen en de nacht samen door te brengen.

Dan is alleen de vraag: vanaf welke leeftijd kunnen ze mee? Dat hangt af van wat ze gewend zijn, want ze moeten wel gemiddeld 4 tot 6 uur kunnen lopen op een dag, met voldoende tijd voor rustpauzes. Afgelopen jaar waren de jongste kinderen die mee gingen op huttentocht 6 jaar en ouder. In alle gevallen vraagt een huttentocht wel om wat voorbereiding, want hoe beter je conditie, hoe meer je geniet onderweg.

Mocht je het idee hebben om de komende zomer een keer samen op huttentocht te gaan, dan is het raadzaam  niet te lang te wachten met boeken. Met name juli en augustus zijn de drukste maanden en dan zitten de hutten als eerste vol.

Bekijk onze Kindvriendelijke Huttentochten:

5-daagse Huttentocht langs de majestueuze ‘Hochkönig’ v.a. 359,-

 

5-daagse Huttentocht Oostenrijk in wandelparadijs ‘Dachstein-West’ v.a. 369,-

 

6-daagse Huttentocht Tirol over de ‘Stubaier Höhenweg’ v.a. 449,-

 

Bekijk alle Ecktiv Huttentochten

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?