Op pelgrimstocht over het Olavspad door Zweden of Noorwegen

Foto: hoogvlakte Dovrefjell op dag 2

Tijdens de middeleeuwen was het graf van Olav Haraldsson – sinds zijn heiligverklaring in 1031 – het belangrijkste bedevaartsoord in Scandinavië. Waar pelgrims vanuit alle windrichtingen naar Trondheim trokken om te bidden, te danken en boete te doen. Na de reformatie kwam daar een einde aan en in de loop der eeuwen verdwenen de zichtbare sporen van de pelgrimsroute. Begin jaren 1990 werd in Noorwegen langzaam een begin gemaakt met het herstel van de oude routes en tegenwoordig wandelen moderne pelgrims om talloze redenen langs deze wegen: om te ontsnappen aan de hectiek van alledag of gewoon om te genieten van de natuur. Wat het motief ook is, uiteindelijk is de tocht zoveel meer dan een gewone bergwandeling of een toeristische reis. Het is vooral een heel persoonlijke ervaring.

14-DAAGSE PELGRIMSTOCHT DOOR NOORWEGEN EINDIGEND IN TRONDHEIM | Op deze pelgrimstocht over de Olavsroute loop je gemiddeld 17km per dag, hetgeen een gedegen wandelervaring vereist. De route voert je over de hoogvlakte en verder over bospaden, grindwegen, asfalt of graspaden. Hoewel de route stijgt en daalt, hoeft je nergens te klimmen of langs steile afgronden te lopen. Je hebt elke dag ruimschoots tijd en mogelijkheid om te genieten van het prachtige landschap. Je kunt de route zowel met of zonder bagagevervoer lopen.

OVERNACHTEN | Tijdens deze 14-daagse wandeling overnacht je in direct aan de route gelegen pelgrimsherbergen: in een hut op een camping, in traditionele fjellstuer, in authentieke boerderijen of oude voorraadhuizen, in een parochiehuis of in een luxe hotel. Je maakt kennis met een bijzonder, niet alledaags deel van Noorwegen. De slaapplaatsen variëren van 2-persoonskamers tot een bedstee en alles daartussenin. De accommodaties hebben meestal gemeenschappelijke badkamers/douches – waar je natuurlijk wel privé gebruik van maakt.

Ben je geïnteresseerd in deze Pelgrimstocht over het Olavspad door Noorwegen laat dat weten via het vrijblijvend interesseformulier onderaan de pagina, dan houden we je als eerste op de hoogte

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Pelgrimstocht over het Olavspad door Noorwegen

 

bekijk ook

Wandelvakantie over de Via Francigena naar Rome+

Wandelvakantie Italië

  • Individuele reis
  • 7 nachten
  • 1 maart - 31 oktober
  • Logies/Ontbijt & Deels Halfpension
  • Eigen vervoer
vanaf €759,-
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?