Avontuurlijk struinen door de Uiterwaarden langs de Waal

Beelden uit video: Struinen door de uiterwaarden

Verrekijker en lunchpakket mee, stevige schoenen aan en je bent er klaar voor: struinen langs de Waal. Vooral het voorjaar is voor elke natuurliefhebber genieten geblazen van flora en fauna in de uiterwaarden langs onze grootste rivier bv. via een van de 5 struinroutes. Maar ook in de wintermaanden is het er spannend i.v.m. wisselende waterstanden.

Tussen Dodewaard en Slot Loevestein, met onderweg o.a. Tiel en Zaltbommel, zijn een vijftal struinroutes langs de oevers van de Waal uitgezet. Niet op de dijk maar dwars door de uiterwaarden zodat je de natuur en de vele dieren van dichtbij mee maakt.

Eigenlijk zijn de uiterwaarden één groot natuurgebied. Over onverharde paden loop je door weilanden en wilgenbossen terwijl koeien en paarden je verbaasd nakijken. Pauze houd je zomers bij een van de vele strandjes voor een pootje (baden) of een bootje (kijken). Vogels vliegen af en aan en verdwijnen bij de landing tussen het bloemrijke hoge gras. Je komt zintuigen tekort bij een wandeling over dit  ongerepte rivierenlandschap.

M&W (6) (900x548)

Uiterwaarden bij Tiel (foto Miez Peek)

Rondwandeling of doorgaande wandeling
Je kunt een rondgaande wandeling maken of de etappes met elkaar verbinden tot een doorgaande wandeling. De Waal kun je op verschillende plekken oversteken met pontjes. Elk van de 5 etappes wordt apart beschreven en de routes kun je downloaden. Struinen kan doorgaans vanaf april maar dat blijft afhankelijk van het hoge water. Kijk voor informatie over de struinroutes op: wandelzoekpagina.nl

Meer wandel- en fietsinspiratie over Gelderland op ECKTIV

bekijk ook

Wandelvakantie door Vervloekte Bergen in Albanië+

Wandelvakantie Albanië

  • Individuele reis
  • 6 nachten
  • van 1 juni tot 30 september
  • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
  • Eigen vervoer
vanaf €869,-
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?