Over de Grossglockner door één van de grootste natuurgebieden van Europa

Een van de beroemdste autoroutes door de Alpen is de Grossglockner Hochalpenstrasse, die de deelstaten Salzburgerland en Karinthië met elkaar verbindt. Deze ruim 48 km lange autoroute doorsnijdt een van de grootste natuurgebieden van Europa met 266 bergtoppen van +3000 m. Je begrijpt dat je langs de route met zijn fascinerende panorama’s op diverse plaatsen startpunten vindt van waaruit je de mooiste wandelingen kunt maken. Zo is een wandeling naar de Pasterzengletsjer, met 9 km lengte de langste van de Oostelijke Alpen, een echte ‘must do’. Vooral tijdens de zomermaanden een  absolute kick.

 

Gletsjers-in-hohe-tauern,-Tadas-Balciunas,-Flickr

Meer dan 300 gletsjers vind je in Nationalpark Hohe Tauern met als hoogste middelpunt de Grossglockner ( Foto: Tadas-Balciunas, Flickr)

 

De Grossglockner, met een hoogte van 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk, ligt samen met nog 265 toppen van +3000m in Nationalpark ‘Hohe Tauern.’ Met een oppervlakte van 1.836 km2 is het één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Europa. Naast de al genoemde Pasterzengletsjer zijn er nog 342 kleinere gletsjers te vinden en bijna 300 beken, waarvan bijna 60 gletsjerbeken. Daarnaast vind je er tientallen watervallen en honderden bergmeren. Je hebt niet veel fantasie nodig om te bedenken dat het gebied niet alleen een Eldorado moet zijn voor flora en fauna maar ook voor de ware natuurliefhebber en wandelaar.

Meer over Grossglockner en Hohe Tauern in Salzburgerland (Nederlandstalig): salzburgerland.com/ne

 

kaart-grossglockner-hohe-tauern

Het grootste deel van Nationalpark Hohe Tauern ligt in Salburgerland ( kaart: Nationalpark Hohe Tauern )

 

phpThumb

phpThumb-2

De Hohe Tauern, één van de grootste natuurgebieden van Europa is een Eldorado voor flora en fauna en voor de ware natuurliefhebber en wandelaar ( Foto’s National Park hohe Tauern )

 

 

Schermafbeelding 2017-03-29 om 16.13.45

Meer over Grossglockner en Hohe Tauern in Salzburgerland (Nederlandstalig): salzburgerland.com/ne

> Titelfoto: Grossglockner Hochalpenstrasse

MEER SALZBURGERLAND

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?