Overijssels fietspareltje: Tussen de Sallandse heuvels en de Regge

Foto: Miez Peek

Maak je klaar voor twee keer een echt klim als je de Sallandse heuvelrug oversteekt en geniet van zo’n beetje alle soorten landschappen die je in ons land kunt vinden. De 55km lange fietsroute door Salland en langs de Regge brengt je langs heide en bossen, zandvlaktes en natte graslanden, het platteland en prachtige hoogtes. Het mooist als de heide is gaan bloeien.

De Lemelerberg en Hellendoornse berg zouden de scherprechters kunnen zijn in een wielerwedstrijd. Voor de eerste betekent het even stevig aanzetten maar met het vermaarde uitzicht heb je dat er graag voor over. Reden waarom we aanraden de route tegen de klok in te rijden en zo dit (letterlijke) hoogtepunt aan het eind van je fietstocht te hebben.

Relaxter fietsen is het door het akkerland ten zuiden van startplaats Lemelerveld en het charmante dal van de Regge als je Nijverdal bent gepasseerd. Deze route is een Overijssels pareltje dat het hele voorjaar en zomer mooi is om te fietsen. Je vindt de hele route aan de hand van knooppunten beschreven op: Route.nl

Meer wandel- en fietsinspiratie over Overijssel op ECKTIV

bekijk ook

Busreis-fietsvakantie van Maastricht naar de Bodensee+

Fietsvakantie Duitsland

  • Semi-Groepsreis
  • 11 nachten
  • 8 september
  • Logies/Ontbijt & Deels Halfpension
  • Busreis
vanaf €1599,-
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?