Overnachten in een klassiek Zweeds hotel

De eetzaal is wit, de zon maakt vierkante schaduwen op de vloer gevormd door de klassieke ramen die de eetzaal omringen. Daarbuiten is het uitzicht over het dorpje Arild en de zee adembenemend. Een overnachting in Hotel Rusthallergarden, in een heerlijke antieke stijl, is een stap terug in de tijd.

Rusthallergarden is al vanaf 1675 een hotel en ademt nog steeds een rustieke en charmante sfeer uit. Ze ligt boven het kleine vissersdorpje Arild waar dagelijks verse vis binnen komt en je de weg naar het meermaals bekroonde hotelrestaurant weet te vinden. Heerlijk om er even heen te lopen en bij de kiosk aan de haven wat lekkers te halen. In het hotel zelf zijn meerdere, al even klassieke, zitkamers ingericht om je terug te trekken. Eventueel met de openhaard aan.

Rusthallergarden (4)

In de haven van Arild komt het leven ‘s ochtends langzaam op gang.

Kamers
Geen kamer is hetzelfde in Rusthallergarden maar ze hebben de antieke stijl met klassieke meubelen en houten vloeren gemeen. Verbaas je niet als er bloemetjes op het behang zitten. Een moderne badkamer vormt de enige tegenhanger. Kies voor een kamer met uitzicht op zee en evt. een balkon om de prachtige omgeving tot je te nemen.

Toprestaurant
De kruiden komen uit de eigen tuin en verder worden de meeste gerechten met lokale producten bereid. Het schiereiland Kullaberg waarop Rusthallergarden ligt heeft een groot scala aan verse producten te bieden, van vis tot vlees, van landbouwproducten tot verse fruitsappen. Ze komen allemaal terug in de Scandinavische recepten van het toprestaurant.

Rusthallergarden (1)

Het ontbijt kent een combinatie van traditionele gerechten en Zweedse lekkernijen.

Zonsondergang vanaf het dakterras
Schuif aan op het dakterras om onder het genot van je diner of een drankje van de zonsondergang over de Skälderviken-baai te genieten. Overigens mag de zonsopkomst er ook zijn, genietend van een ontbijt in stilte.

Rusthallergarden (6)

Het nog lege dakterras laat ‘s ochtends vroeg al zien hoe mooi het uitzicht is.

Ideale uitvalsbasis
Op het schiereiland Kullaberg kun je je meerdere dagen vermaken. Het natuurreservaat Kullaberg is een populaire wandellokatie in Zweden. Rusthallergarden is een ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie in combinatie met de rust en romantiek van dit klassieke hotel. Een wandeling overdag, een bezoek aan de sauna na afloop en daarna de rustgevende charme van deze locatie op je in laten werken. Op Tripadvisor en Booking.com wordt Rusthallergarden niet voor niets met een hoog cijfer beoordeeld. Puur Zweden heeft een Nederlandstalige introductie van het hotel.

Lees voor wandelmogelijkheden, bv. naar de vuurtoren van Kullaberg, en andere activiteiten ons artikel over het schiereiland Kullaberg.

>> Tekst en foto’s Miez Peek

Rusthallergarden (7)

Meerdere sfeervolle zitkamers lokken je uit om plaats te nemen.

Rusthallergarden (5)

Terug in de tijd door de Zweeds klassiek stijl van het hotel.

3079312 (900x621)

Sfeerbeelden van Rusthallergarden (foto’s Rusthallergarden.se)

 

 

 

2 Reacties

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?