Overzichtelijke kaart Duitse Kerstmarkten

Op de site van het Duits Verkeersbureau vind je een selectie van Kerstmarkten overzichtelijk op de kaart. Dat is makkelijk zoeken, vooral als je het combineert met verschillende categorieën voor extra informatie over evenementen, concerten of musea. Met deze laatste categorie hebben we getest of we een bezoek aan een Kerstmarkt konden combineren met een bezoek aan een van Duitslands mooiste musea. Onderstaand het resultaat: 6 interessante tips.

Probeer het zelf uit op de Kerstmarkten-pagina van www.germany.nl en ga naar de kaart.

 

Gevonden: Bonn met het grootste Kunstmuseum van Duitsland. Keulen en Aken worden traditioneel veel bezocht en hebben uiteraard veel te bieden. Maar waarom niet eens gekeken naar Bonn. De stad van Beethoven heeft naast een indrukwekkende kerstmarkt het grootste Kunstmuseum van Duitsland en het ‘Haus der Geschichte’, met een permanent overzicht van de Duitse geschiedenis. Keulen en Aken worden traditioneel veel bezocht en hebben uiteraard veel te bieden. Maar waarom niet eens gekeken naar Bonn. De stad van Beethoven heeft naast een indrukwekkende kerstmarkt het grootste Kunstmuseum van Duitsland en het ‘Haus der Geschichte’, met een permanent overzicht van de Duitse geschiedenis.

KERSTKAART-BONN-KEULEN

 

Gevonden: Bochum met het Zeiss Planetarium en het grootste Mijnbouwmuseum van Duitsland. In het Ruhgebied kun je terecht in bekende steden als Duisburg, Essen en Dortmund. Maar het minder bekende Bochum is tevens interessant om het Zeiss Planetarium met een unieke projectiezaal. Daarnaast staat er het grootste mijnbouwmuseum van Duitsland

KERSTKAART-DUITS-RUHR

 

Gevonden: Bremerhaven met diverse musea waaronder dat van Duitse migranten. In het Noorden van Duitsland lijkt ons Bremen en Bremerhaven het meest interessant. Bremen heeft diverse musea, waaronder een van de grootste musea van Duitsland met ruim 6000m2 modern art. In Bremenhaven is een uniek museum, dat de geschiedenis van de Duitse migranten naar Amerika op een heel speciale manier toont.

KERSTMARKT-DUITS-NOORD

 

Gevonden: Leipzig met het Mendelsohn Haus bezoeken en het Bach Museum. Ook Oost-Duitsland kent een rijke traditie als het om Kerst gaat. Vooral Leizig heeft tal van culturele bezienswaardigheden. Klassieke muziekliefhebbers kunnen zowel het Mendelsohn Haus bezoeken en het Bach Museum. Daarnaast het Grassi Museum voor toegepaste kunst en design.

KERSTKAART-DUITS-OOST

 

Gevonden: Augsburg met het Augsburger Engelenspiel’ en het Joods Culureel Museum. Wie van plan is door te rijden naar de wintersportgebieden moet echt een van de plaatsen in de Beierse Alpen bezoeken. Ons oog valt op Augsburg. De kerstmarkt in de stad van Mozart wordt traditioneel geopend door het beroemde ‘Augsburger Engelenspiel’, die daarna elke vrijdag, zaterdag en zondag in december om 19.00 uur optreden. Verder kun je in Augsburg het geboortehuis van Mozart en het al 100 jaar bestaande Joods Culureel Museum bezoeken.

KERSTKAART-DUITS-ZUID

 

Gevonden: Trier met zijn Romeinse bezienswaardigheden en het Karl Marx Museum. In Saarland ligt Trier, de oudste stad van Duitsland. De stad is op zich al een bezoek waard door de oud Romeinse bezienswaardigheden. Maar je vindt er ook een een stuk geschiedenis van recentere datum. In het Karl Marx Haus, waarin je wordt meegenomen in de filosofie van de grondlegger van het communisme.

KERST-KAART-DUITS-ZUIDWEST-2

Probeer het zelf uit op de Kerstmarkten-pagina van www.germany.nl en ga naar de kaart.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?